Za dve osobe:
- oko 300 grama svinjetine od buta - iseckana na kockice
- jedna šargarepa - iseckana na kolutove
- po polovina žute, crvene i zelene babure - iseckane na štapiće
- 3-4 mlada crna luka - samo zeleni deo seckan na komadiće oko 2cm
- 3-4 kolutova ananasa iz konzerve - seckanih na kockice
Za sos:
- 50ml vode
- kašičica meda
- kašičica svežeg narendanog đumbira
- jedan čen belog luka - sitno naseckan
- kašičica ljute aleve paprike
- prstohvat bibera
- kašičica Tabasko sosa
- kašičica sirćeta
- 100-ak ml vode u kojoj je razmućena ravna kašičica gustina
Vreme pripreme: oko 1 sat (seckanje i prženje)
Težina: lako.
Spremiti: na kockice iseckanu svinjetinu, na krugove iseckanu šargarepu, na štapiće iseckanu crvenu, žutu i zlenu papriku; kockice ananasa i mladi luk (zeleni deo). Pržiti na jakoj vatri, u dubljem tiganju (wok), najpre svinjetinu, pa paprike i mladi luk (vlašac) i na kraju ananas.
U činiji izmešati: malo vode, kašiku meda, kašičicu ljute aleve paprike i/ili nekog ljutog sosa (tabasko), narendan svež đumbir (ili sušen-samleven), sitno naseckan beli luk (ili u prahu), malo svetlog soja sosa, malo susamovog ulja, so, biber, kašičicu sirćeta. Probati. Ukus treba da bude jak, slan, sweet & chilli (sve odjednom). Preliti meso u tiganju.
U 100-ak ml vode razmutiti ravnu kašičicu gustina (skroba) dodati u tiganj i kuvati par minuta dok sos ne bude odgovarajuće gustine.
Нема коментара:
Постави коментар