Da se poigram sa nekim mesom prestalim od 1. maja. Sjajna večera 4 osobe:
- oko 800 grama mlevenog mese (Ovo je roštilj meso - znači junetina i svinjetina, možda i ovčetina... Taman kako mi treba.)
- dve ravne kašičice garam masale
- kašičica dimljene ljute aleve paprike
- dva sitno naseckana čena belog luka
- dve kašičice sitno seckane sveže nane
Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.
Potrebno je samo umesiti meso sa začinima. Neverovatno kako će par kašičica promeniti ukus obične pljeskavice. Inače ovo i jesu četiri neispečene pljeskavice ostale od prvomajskog uranka. Prerađene u 8 kebaba. Napravite od umešenog mesa 8 loptica, a zatim ih rukom oblikujete u ovakve kebabe oko ražnjića (bolje drvenog). Ispecite na dobro nauljanom gril tiganju ili još bolje na roštilju. Da sa svih strana porumeni.
Da dopunimo ugođaj libanska Tabbolue salata:
- šolja bulgura
- dve šolje vode
- sitno seckan 1 paradajz (najpre mu izvadite deo sa semnkama)
- sitno seckan 1 krastavac (nisam ljuštio koru)
- sitno seckan crveni luk
- šaka sitno seckanog peršuna (može i mnogo više - ovo bi trebalo da bude salata sa peršunom; može i bez bulgura)
- ja sam dodao i malo sitno seckane sveže nane
- sok od pola limuna
- dve kašike maslinovog ulja
- so i biber
- može se dodai i malo nara, sumak i sl.
Bulgur se ubaci u ključalu vodu, vri par minuta i onda ostavi... Za 10-15 minta upi će svu vodu. Malo se prohladi i zatim izmeša sa ostalim sastojcima.
Odlično, sviđa mi se prilog!
ОдговориИзбришиPrilog sam pravio i za 1.maj uz neka krilca sa roštilja. Svima se svideo. Ostadoše mi tajlandska krilca u drugom planu.
ИзбришиOdlično. Gde ste našli garam masalu, nema je u zadnje vreme po Beogradu...
ОдговориИзбришиIšao sam na neku svadbu u Dubai :) Obišao sam par restorana pa ih sad malo kopiram. Uspešno :)
Избриши