Za dve osobe:
- jedna manja zelena jabuka iseckana na kockice
- polovina manjeg korena celera iseckana na tanke prutiće (ili struk celera, tanko dijagonalno naseckan)
- 10-ak zrna grožđa presečenih na polovine (uklonite deo sa semankama)
- sok od pola limuna
- šaka oraha kratko pečenih na suvom tiganju (da dobiju zlatnu boju, da budu hrskavi i aromatični); naseckajte ih grubo
- 4-5 listova zelene salate
Dresing:
- sok od pola limuna
- so i biber po ukusu
- 4 kašike grčkog jogurta (bolje nego majonez)
Vreme pripreme: 20-ak minuta.
Težina: lako.
Iseckano voće izmešajte i prelijte sokom od pola limuna. Servirajte preko listova zelene salate. Prelijete dresingom od jogurta, limunovog soka, soli i bibere. Preko svega stavite šaku grubo usitnjenih pečenih oraha. Poslužite uz lako belo vino.
Нема коментара:
Постави коментар