Za četiri osobe;
- pakovanje bukovača
- 6 kašika brašna
- 200 ml vode
- prstohvat bibera
- kašičica kajenskog bibera
- oko 200 ml ulja za prženje
- so i biber po ukusu
Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: srednje teško.
Potrebno je od vode i brašna napraviti smesu gustine one za palačinke. Smesu začinite kajenskim biberom i sveže samlavenim crnim biberom. Svaku pečurku umočite u pomenutu smesu i spustite u vrelo ulje. Potrebno je da u dubljem tiganju imate oko 1 cm ulja. Izvadite pečurke kad budu reš crvene ostavite ih preko papirnog ubrusa da se ocede. Posolite ih i dodatno pobiberite.
Preliv:
- dva čena belog luka
- 150ml majoneza
- sok od jednog limuna
- so i biber
Beli luk dobro izlupate u avanu pa izmešate sa ostalim sastojcima.
Нема коментара:
Постави коментар