Po osobi:
- 150-200 grama pilećeg filea iseckanog na kockice
- dve kašike konzerviranih bambusovih izdanaka
- kašičica susamovog ulja
- kašičica soja sosa
- kašičica fiš sosa
- kašičica soka od limete
- malo bibera
Pirinač sa kokosom za četiri osobe:
- šolja pirinča (oko 150ml)
- konzerva kokosovog mleka oko 150 ml
- šolja i po vode
- malo soli i bibera
Vreme pripreme: oko 1 sat.
Težina: lako.
Piletinu i bambusove izdanke mariniramo u susamovom ulju, sojs sosu, fiš sosu i soku od limete. Recimo 1 sat u frižideru, ili preko noći. Nanižmo na ražnjiće. Ovi moji su od bambusa, tako sam i došao na ideju za ovu večeru. Ispečemo na gril tiganju. Po serviranju prelijemo sa još malo tamnog soja sosa.
Pirinač na tihoj vatri kuvamo u mešavini vode i kokosovog mleka, dok ne upije svu tekućinu.
Нема коментара:
Постави коментар