Jedan jednostavan ručak. Za četiri osobe:
- četiri lepe svinjske kremenadle, od vrata
- 500 grama krompira
- 500 grama slatkog krompira - batat
- malo rukole
- jedan limun
- maslinovo ulje
- gotova smesa začina za svinjetinu sa kesom za pečenje u rerni
Vreme pripreme: 1 sat.
Težina: lako.
Krompir i slatki krompir oljuštimo i naseckamo na kockice.
Kockice krompira i kremenadle ubacimo u kesu. Dodamo začin i lepo izmešamo, da začin dobro obloži sve sastojke. Dodamo i koju kap maslinovog ulja. Zavežemo kesu, stavimo je u tepsiju i pečemo u rerni na 200 stepeni C, oko sat vremena. Kesa se može odozgo nožem izbušiti na 2-3 mesta.
Rukolu začinimo limunovim sokom, maslinovim uljem i narendanom korom od limuna. Poslužimo uz meso.
Ovo definitivno nije u kategoriji najoriginalnijih recepata. Ali je bar jednostavan i ukusan.
Sutra kupujem novo osvetljenje za svoje fotografije. Neće više biti ovog svetlucanja i presijavanja.
Sutra kupujem novo osvetljenje za svoje fotografije. Neće više biti ovog svetlucanja i presijavanja.
Svakako jedan kompletan ručak...pa zašto svaki put mora sve posebno da se radi i da se ceo dan utroši na ručak. Lepo i sigurno ukusno.
ОдговориИзбришиOvakvi recepti dobro prolaze. Napisao sam juče u postu kako ja napravim svinjetinu sa bambusom i sojinim izdancima, moj recept u kineskom maniru, i to pregleda 15 ljudi. Verovatno rođaci. Onda stavim tatin, uobičajeni podvarak sa ćuretinom ili kolenice i to pregleda 450 ljudi.
ИзбришиOdličan recept, naročito za početnike, a njih ima više nego mislimo:) Velika je prednost da se ne prlja pećnica, a i to što sve samo lijepo gurneš i ne trebaš brinuti o ničemu. Divna salata!
ОдговориИзбришиIzvrstan ručak, tako mi primanjivo izgleda ono na prvom tanjuru i bez obzira što kažeš za osvjetljenje slika mi je jako lijepa ! Ali prije svega osvaja ručak, jednostavno, a tako dobro !!
ОдговориИзбришиGde može da se pogreši sa svinjskim vratom...
Избриши