недеља, 10. фебруар 2013.

Svinjski vrat & slatki krompir


























Jedan jednostavan ručak. Za četiri osobe:

  • četiri lepe svinjske  kremenadle, od vrata
  • 500 grama krompira
  • 500 grama slatkog krompira - batat
  • malo rukole
  • jedan limun
  • maslinovo ulje
  • gotova smesa začina za svinjetinu sa kesom za pečenje u rerni


Vreme pripreme: 1 sat.
Težina: lako.

Krompir i slatki krompir oljuštimo i naseckamo na kockice.










Kockice krompira i kremenadle ubacimo u kesu. Dodamo začin i lepo izmešamo, da začin dobro obloži sve sastojke. Dodamo i koju kap maslinovog ulja. Zavežemo kesu, stavimo je u tepsiju i pečemo u rerni na 200 stepeni C, oko sat vremena. Kesa se može odozgo nožem izbušiti na 2-3 mesta. 





Rukolu začinimo limunovim sokom, maslinovim uljem i narendanom korom od limuna. Poslužimo uz meso.

Ovo definitivno nije u kategoriji najoriginalnijih recepata. Ali je bar jednostavan i ukusan. 

Sutra kupujem novo osvetljenje za svoje fotografije. Neće više biti ovog svetlucanja i presijavanja. 


5 коментара:

  1. Svakako jedan kompletan ručak...pa zašto svaki put mora sve posebno da se radi i da se ceo dan utroši na ručak. Lepo i sigurno ukusno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovakvi recepti dobro prolaze. Napisao sam juče u postu kako ja napravim svinjetinu sa bambusom i sojinim izdancima, moj recept u kineskom maniru, i to pregleda 15 ljudi. Verovatno rođaci. Onda stavim tatin, uobičajeni podvarak sa ćuretinom ili kolenice i to pregleda 450 ljudi.

      Избриши
  2. Odličan recept, naročito za početnike, a njih ima više nego mislimo:) Velika je prednost da se ne prlja pećnica, a i to što sve samo lijepo gurneš i ne trebaš brinuti o ničemu. Divna salata!

    ОдговориИзбриши
  3. Izvrstan ručak, tako mi primanjivo izgleda ono na prvom tanjuru i bez obzira što kažeš za osvjetljenje slika mi je jako lijepa ! Ali prije svega osvaja ručak, jednostavno, a tako dobro !!

    ОдговориИзбриши