Chicken wings. KFC. English translation at the bottom of this page.
Za 4 osobe:
Za 4 osobe:
- pileća krilca (kilogram ili kilogram i po?) - isečena na anatomske delove; najmanji ne koristimo
- so i biber po ukusu
- dva jaja
- pola čaše piva
- 3 velike kašike brašna
- malo bibera i biljnog začina
- kašika ljute aleve paprike
- kašičica praška za pecivo
- 100 grama prezle
- 100 - 150 grama grubo izmrvljenih (rukom) kukuruznih pahuljica
- ulje za prženje
Dodatak:
- kesica majoneza (oko 100 grama)
- kašičica senfa
- 5-6 narendanih kiselih krastavčića
- narendana polovina glavice crnog luka
- sok od pola limuna
- so i biber
- malo sitno seckanog svežeg peršuna (ili mirođije)
Vreme pripreme: oko 1 sat.
Težina: srednje teško.
Pileća
krilca podeliti na tri anatomska dela. Najmanji deo, odnosno vrh ne koristimo.
Posoliti. U jednom tanjiru izmešati: dva jaja, pola čaše piva, dve-tri supene
kašike brašna, biber, biljni začin, ljutu alevu papriku, malo praška za pecivo. U drugom tanjiru:
podjednake količine prezle i grubo izmrvljenih kukuruznih pahuljica (corn
flakes). Krica umočiti najpre u prvi tanjir, pa uvaljati u smesu iz drugog.
Pržiti u dubokom tiganju na dosta ulja (ili u fritezi).
Napraviti
sos od majoneza, kašičice senfa, kiselih krastavčića, malo limunovog soka, soli
i bibera. Svež peršun ili mirođija. Tartar?
Ovde je pivo obavezno. Možda crno pivo sa kriškom limuna.
Recept je osmišljen da podseća na KFC. Uspešno!
Chicken wings
Serves for 4 people:
- 1 kg of chicken wings - cut into anatomical parts (we are not using the smallest part, the tip)
- salt and pepper to taste
- two eggs
- half a glass of beer
- 3 tablespoons flour
- 1 teaspoon of chili
- 1 teaspoon of sweet paprika
- 1 teaspoon of baking powder
- 100 grams of bread crumbs
- 100-150 grams roughly crushed corn flakes
- oil for frying
Preparation time: about 1 hour.
Weight: moderate.
Season your chicken wings with salt & pepper. In one soup plate mix: two eggs, half a glass of beer, two or three tablespoons of white flour, pepper, salt, chili, sweet paprika and a bit of baking powder. In the second soup plate mix: equal amounts of bread crumbs and crushed corn flakes. Dip chicken wings in the first plate, then roll them in the mixture from the second plate. Fry in a deep pan with a lot of oil (or deep fryer).
Serve with Tartar sauce.
Beer goes without saying . Maybe dark beer with a slice of lemon.
Нема коментара:
Постави коментар