Tuna salad. Ili je ovo sendvič sa tunjevinom?
Šta god, potrebno je:
Šta god, potrebno je:
- konzerva tunjevine (Ako hoćete stvarno zdravu i ukusnu salatu, uzmite konzervu tune na kojoj piše - komadi tune u salamuri. Najskuplju. Nikako onu u ulju. Nikako-nikako one sitne otpatke u moru ulja. To će vam dati mogućnost da sami začinite salatu devičanskim maslinovim uljem.)
- konzerva ovog braon pasulja, poznatog kao - kidney bean, ustvri trebaće vam 3-4 kašike
- 3-4 kisela krastavčića, naseckana na kockice
- 6-7 zelenih maslina bez koštice, naseckanih na kolutove
- jedan mladi crni luk, naseckan na kolutove; zeleni deo za dekoraciju
- sok od pola limuna
- 3-4 kašike devičanskog maslinovog ulja
- sveže samleven zeleni biber
- ja sam samleo i malo jalapeno čilija
- prstohvat morske soli
- dobro bi došao i kapar (Imao sam u frižideru ali sam zaboravio)
Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako.
Nema šta posebno da se napiše, potrebno je samo sjediniti pomenute sastojke. U pogodnoj činiji, preko sveže zelene salate.
Servirati, recimo na velikom tanjiru, na dve kriške kukuruznog hleba. Dodati odozgo još malo mladog crnog luka, malo bibera, morske soli i koju kap maslinovog ulja.
Svakako probajte i ovo. Zagrejte tortilje (ove koje sam kupio su kukuruzne i greju se 30-ak sekundi u mikrotalasnoj). Polovinu premažite gvakamole sosom. Ovaj koji sam koristio je prokleto ljut. Onda dodajte salatu, presavite i poslužite.
Tuna salad. Or, is this a tuna sandwich?
Tuna on toast?
Whatever, you’ll need:
- can of tuna
- can of kidney beans, you'll need 3-4 tablespoons
- 3-4 pickles, chopped into cubes
- 6-7 pitted green olives, roughly chopped
- one green onion, chopped into slices
- 2-3 tablespoons of lemon juice
- 3-4 tablespoons virgin olive oil
- freshly ground green pepper
- freshly ground jalapeno chili
- pinch of sea salt
Preparation time: 15 minutes.
Weight: easy.
There is nothing special to write, you just
combine the ingredients.
Serve it over a corn bread.
Serve it with guacamole sauce, on tortilla.
Нема коментара:
Постави коментар