Pasta i pesto. Dobra kombinacija.
Za 4 osobe potrebno:
- špagete, jedno pakovanje
- pesto, 4 velike kašike plus 4 male kašike (domaći a može i kupovni, mislim da sam negde video teglice - pesto genovese)
- 10-ak kašika maslinovog ulja
- čeri paradajz, jedno pakovanje od 250 grama, iseckan na polovine ili sitnije
- mocarela, oko 150 grama, seckana na kockice (ili iskidana prstima)
- so i sveže samleven zeleni biber
- malo svežeg bosiljka
Vreme pripreme: 15-ak minuta.
Težina pripreme: lako.
U veću šerpu staviti oko 1,5 l vode. Neka provri. Posoliti, dodati 3-4 kašike maslinovog ulja. Ubaciti špagete. Treba im oko 10 minuta da se skuvaju. Probajte više puta, neka budu "na zub". Ne treba ih prekuvati. Ocedimo. U istu šerpu, preko vrelih špageta sada dodamo pesto, paradajz, mocarelu, maslinovo ulje i još malo soli. Lepo promešamo. Po serviranju dodamo još kašičicu pesta i malo bosiljka na vrh. Sveže samleven zeleni biber. Nehajno poprskamo sa još malo maslinovog ulja, kao kuvari na TV-u.
Нема коментара:
Постави коментар