субота, 11. август 2012.

Svinjski but & pesto


























Za četiri osobe:

  • komad svinjskog buta od oko 1 kilogram
  • kesa za pečenje mesa sa začinom za svinjetinu (totalno smo se primili na ove kese, začini su super a spremanje je lako; meso sočno; ima i za piletinu - nikad bolja...)
  • 4-5 čenova belog luka
  • jedna manja šargarepa, seckana na prutiće veličine do 2 cm
  • biber u zrnu
  • dve kašike pesta, po tanjiru


Vreme pripreme: oko 2 h.
Težina: lako.

Komad svinjskog buta. Nožem napravite rupe u koje ubacite po čen belog luka, 1-2 komadića šargarepe, 3-4 zrnca bibera. Posolite. Sa svih strana dobro utrljate kupljeni začin za svinjsko pečenje (rebarca) pa ubacite u kesu. Zavežete kesu. Pečete u rerni na 180-200 stepeni C, oko 1,5 do 2 sata. Izvadite iz kese. isečete na 8 lepih komada. U svaki tanjr servirate po dva parčeta mesa, malo krompir pirea, malo čeri paradajza. Na svaki komad mesa nanesete po kašiku pesta. Evo linka ako želite sami da spremite pesto, a može se kupiti gotov, u teglici. Za kraj malo zelenog bibera. 



Ove godine preko svega stavljam zeleni biber, prošle godine sam imao crveni. Super su i jedan i drugi. Nemaju prejaku aromu, a lepo izgledaju sveže samleveni po tanjiru. Ćureći file 2 - isti beli tanjir sa samlevenim crvenim biberom.













Нема коментара:

Постави коментар