Izraelski doručak. Za dve osobe:
- četiri jaja
- polovina velike crvene paprike
- manja glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- dve crvene ljute papričice
- oko 100ml paradajz pirea
- 100 grama feta sira
- dve kašike sitno seckanog peršuna
- pola kašičice mlevenog kumina
- so i biber po ukusu
- pola kašičice šećera
- 3 kašike maslinovog ulja
Vreme pripreme: oko 45 minuta,
Težina: lako.
Potreban je tiganj sa metalnom drškom; neki koji može u rernu. Zagrejte rernu na 200 stepeni C. U međuvremenu u tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno naseckan crni luk. Dok ne postane staklasto providan. Dodate sitno seckan beli luk i papriku. Kratko pržite. Nalijete paradajz pireom. Po potrebi razredite sa dve tri kašike vode. Začinite. Neka krčka 15-ak minuta. Po potrebi dodajte još koju kašiku vode, da dobijete lep, gust sos. Sklonite sa vatre. Ubacite u sos komadiće feta sira. Sada pažljivo preko svega polomite 4 jaja. Ubacite u rernu na 7-8 minuta. Kad izvadite iz rerne ukrasite sitno seckanim peršunovim listom.
Ovo mnogo volim, samo što ne stavljam u rernu, već pokrijem poklopcem i ostavim da mi se jaja zapeku u pari.Slike su ti fantastične.
ОдговориИзбришиOvo moram čim prije isprobati, uvijek me mami, a ovdje kod tebe posebno, izgleda tako dobro !
ОдговориИзбриши