среда, 1. април 2015.

Tofu sa indijskim orahom




























Za dve osobe:
  • dvesta grama tofu sira (neseckan na kockice oko 1ccm)
  • jedna šargarepa (naseckana na štapiće)
  • komadić koena celara (naseckan na štapiće)
  • prazilluk naseckan koso na kolutove debljine oko 4-5 mm (desetak kolutova)
  • dve kašike ulja od kikirikija
  • rezanci od pirinča
  • šaka indijskih oraha
  • kašika soja sosa
  • kašika čili sosa
  • kašičica smeđeg šećera
  • kašičica pirinčanog sirćeta
  • šoljica vode sa pola kašičice gustina


Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.


Rezance od pirinča skuvate (treba im oko 5 minuta) i procedite. Indijski orah 2-3 minuta pecite na suvom tiganju. U dobro zagrejan vok sipate ulje od kikirikja. Na ulju kratko pržite povrće i kockice tofu sira (5-6 minuta). Prelijete smešom od soja sosa, čili sosa, šećera, sirćeta, vode i gustina. Pustite da vri 2-3 minuta. Servirate preko rezanaca od pirinča. Dodajte indijski orah.

2 коментара:

  1. Fantastična kombnacija sa Tofu!

    ОдговориИзбриши
  2. Ne znam koje pirinčane rezance koristiš, malo me je začudilo 5 minuta kuvanja, ovde kad ih potopim u vruću vodu već su skuvani.Inače tofu volim, možda sledeci put napišeš koju vrstu tofu koristiš u receptu.

    ОдговориИзбриши