English translation at the bottom of the page.
Ovo bi kod mene bio - Svinjski file 6. Taman kad sam mislio da je dosta svinjskog filea, pojavio se Rudolf sa ovim sjajnim receptom. Mislio sam da je neki poznat recept ali kad probam da guglam, izlazi vrlo malo toga. Evo za one koji su propustili Rudolfa. Po osobi:
Ovo bi kod mene bio - Svinjski file 6. Taman kad sam mislio da je dosta svinjskog filea, pojavio se Rudolf sa ovim sjajnim receptom. Mislio sam da je neki poznat recept ali kad probam da guglam, izlazi vrlo malo toga. Evo za one koji su propustili Rudolfa. Po osobi:
- 200 grama svinjskog filea, iseckanog popreko na 4-5 parčića debljine do 2 cm, koji se zatim očiste od masnoće i žilica i lako izlupaju kuvarskim čekićem
- jedna šaka na kockice naseckane crvene, žute i zelene paprike - mešano
- jedna šaka na kockice iseckanog ananasa
- pola glavice crnog luk, sitno seckan
- 50-ak ml kokosovog mleka (Ja sam ovo pravio. Kao Rudolf. Narenda se kokos, prelije vrelom vodom, ostavi da stoji neki sat i procedi. Lako može svako.)
- 50-ak ml neutralne pavlake
- kašika suvog grožđa
- malo soli i bibera
- čašica ruma
Vreme pripreme: oko 30 minuta (ne računam mariniranje mesa).
Težina: srednje teško.
Pripremite ili kupite kokosovo mleko. U mleku i rumu marinirate meso. Ja sam ga ostavio preko noći. Kad dođe vreme za pripremu izvadite ga iz marinade, posolite, pobiberite, uvaljate u brašno i kratko propržite; da obe strane porumene. Izvadite iz tiganja. Sada u istom tiganju pržite crni luk dok postane staklasto providan. Zatim dodate paprike. Pržite 5 minuta. Pa ananas i suvo grožđe. Zalijete marinadom od mesa. Recimo 50 ml i dodate 50 ml neutralne pavlake. Vratite meso. Promešate i krčkate 10 minuta.
Filet Malibu
Filet Malibu
I saw this recipe on TV. Made by Chef
Rudolf Van Veen. You'll need coconut milk, pork filet, red, green and orange
paprika, pineapple, Bacardi rum, onion, raisins, sour cream, salt & pepper.
Prepare your filet as the one from my
photos. Marinate it in coconut milk and rum overnight. Drain them. Put them into a little bit of flour. Fry them in a little oil, both sides for 5-10 minutes. Take them out from the pan. Now
fry finally chopped onion, until golden and translucent. Add paprika and pineapple. Add a little bit of marinade and a little bit of sour cream. Simmer for 10
minutes.
Ananas je rijetko voće koje nikako ne volim. Pojma nemam zašto, izgleda da mi zaista ne odgovaraju njegove kiseline (kao i kod kiwia). Zato ovo mogu gledati ili malo preinačiti.
ОдговориИзбришиJa bi pre izbacio suvo grožđe. Al' nisam mogao, nekako ide uz rum. Probaj sa mangom. Očuvaš egzotičnu notu...
Избриши