Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

петак, 14. септембар 2012.

Pasta sa komoračem i dimljenim lososom

























Tagliatelle with smoked salmon & fennel. English translation at the bottom of the page. 

Za dve osobe:

  • pola pakovanja širokih rezanaca
  • oko 200 grama komorača, sitno naseckanog
  • 4-5 inćuna
  • 4-5 kašika maslinovog ulja
  • dve kašičice limunovog soka
  • kašika maslaca
  • sveže mleveni biber
  • 100 grama dimljenog lososa - iseckanog na trake
  • list od komorača, za dekoraciju





Vreme pripreme: 20 minuta.

Težina: lako.



U veću šerpu staviti vodu da provri. So i malog maslinovog ulja. Ubaciti rezance i kuvati 10-ak minuta. Nikako ne prekuvati. Ocediti.

U tiganju na malo maslinovog ulja i maslaca zagrejati naseckane inćune. Pobiberiti i dodati limunov sok. Ubaciti komorač. Ubaciti rezance i lososa. Preliti sa još malo maslinovog ulja i dobro izmešati.

Inače, komorač je dvogodišnja biljka. Raste po mediteranu i verovatno kod nas. Ima ovaj beli deo pod zemljom, stabla koja su zelena i rastu do dva metra i listove poput mirođije. Liči na celer a ima miris na anis (ouzo).  Negde se i prodaje kao anis. Negde kao komorač. Video sam i natpis - komorač (anis). Čini se da je to isto, mada na internetu ima i drugačijih podataka. Nećete pogrešiti ni sa anisom ni sa komoračem. Pravio sam i sa celerom. To sam video od jedne TV-kuvarice iz Hrvatske, Ane.   Sjajan recept. 


Tagliatelle with smoked salmon & fennel

For two:


  • half a package of wide noodles
  • about 200 grams of fennel, finely chopped (you can use celery as well)
  • 4-5 anchovy
  • 4-5 tbsp olive oil
  • two tablespoons of lemon juice
  • tablespoon butter
  • freshly ground pepper
  • 100 grams of smoked salmon - cut into strips
  • list of fennel, for decoration


Preparation time: 20 minutes.
Weight: easy.



In a large saucepan bring the water to a boil. Put in some salt and olive oil. Put the noodles into the water and cook for 8-10 minutes. Drain.

In a frying pan in heat a little olive oil and butter, then add  the chopped anchovies. Add pepper and add lemon juice. Insert fennel. Insert the noodles and salmon. Pour a little olive oil and mix well.














Нема коментара:

Постави коментар