Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

петак, 14. септембар 2012.

Brancin




























Za 4 osobe:



  • 4 brancina, od po 350-400 grama 
  • veza svežeg peršuna 
  • 5-6 čenova belog luka 
  • so i sveže samleveni crni biber 
  • 6-7 kašika maslinovog ulja 



Vreme pripreme: 30-45 minuta.
Težina: zahtevno ( mada je brancin čini mi se najbolja riba za roštilj jer ima debelu i masniju kožu - manje se lepi i ne raspada se).




Brancine očistiti, posoliti, pobiberiti i napuniti mešavinom sitno seckanog peršuna i belog luka. Svakog dobro namazati maslinovim ulje. Peći na roštilju sa što manje manipulacija, pipanja, proveravanja. Staviti da se dobro ispeče jedna strane i samo jednom okrenuti. Rešetka neka je takođe dobro nauljana i vrela. Nije loše staviti ih na vrelu rešetku bliže žaru samo da se malo naglo zapeku kako se ne bi zalepili. Onda ih podignemo i pečemo na slabijoj vatri 10-15 minuta. Pa ih okrenemo. Druga strana je obično manji problem.



Naravno špricer se podrazumeva. Pošto mi je ovo "morski" recept, špricer najbolje - leden, tanak, sa kockicama leda i kriškom limuna.


Prilog je krompir, naseckan na kockice i skuvan u slanoj vodi. Na polovini kuvanja krompira dodao sam bamiju(ili bamije); malo zeleno povrće koje liči na papričicu samo što je na poprečnom preseku nekako šestougaono. Nema neki specifičan ukus ali pri kuvanju oslobađa neku sluz koja sjajno vezuje ostale sastojke. Zato je u Makedoniji često koriste za đuveč; neizostavna u turlitavi.


Grilled sea buss
Serves for 4:


  • 4 sea bass, from 350-400 grams per
  • fresh parsley
  • 5-6 cloves of garlic
  • salt and freshly ground black pepper
  • 6-7 tbsp olive oil


Preparation time: 30-45 minutes.
Weight: demanding (although, the bass seems to me the best fish for grill because it has a thick and oily skin - less sticking and not fall apart).


Sea bass clean, season with salt and pepper and fill with the mixture of finely chopped parsley and garlic. Each fish spray with olive oil. Bake on grill with minimum manipulation, touching, testing. Put to bake one side. Turn only once. A grid should be well-oiled and hot.






















Нема коментара:

Постави коментар