Potrebno:
- testo za picu (vidi picu sa sardinama i inćunima)
- 5-6 kašika devičanskog maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 5-6 listova svežeg bosiljka
- so i biber po ukusu
- svež paradajz (otprilike jedna šaka na kockice iseckanog paradajza, bez semenki)
- 3-4 lista bosiljka za ukras
Vreme pripreme: 20 minuta (ne računam testo).
Težina: lako (ne računam testo).
Pica sa belim lukom i bosiljkom. Testo razviti u krug, pa staaviti u tepsiju na koju ste prethodno naneli malo brašna. U avan staviti 3-4 čena belog luka, bosiljak, so i biber. Dobro izlupati, pa dodati maslinovo ulje. Dobijenom smesom premazati testo pre pečenja. Peći 10-ak minuta na 270 stepeni C. Kad izvadite iz rerne dodajte svež paradajz i ukrasite svežim bosiljkom.
Нема коментара:
Постави коментар