понедељак, 30. јул 2012.

Garlik pica


























Potrebno:

  • testo za picu (vidi picu sa sardinama i inćunima)
  • 5-6 kašika devičanskog maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • 5-6 listova svežeg bosiljka
  • so i biber po ukusu
  • svež paradajz (otprilike jedna šaka na kockice iseckanog paradajza, bez semenki)
  • 3-4 lista bosiljka za ukras


Vreme pripreme: 20 minuta (ne računam testo).
Težina: lako (ne računam testo).

Pica sa belim lukom i bosiljkom. Testo razviti u krug, pa staaviti u tepsiju na koju ste prethodno naneli malo brašna. U avan staviti 3-4 čena belog luka, bosiljak, so i biber. Dobro izlupati, pa dodati maslinovo ulje. Dobijenom smesom premazati testo pre pečenja. Peći 10-ak minuta na 270 stepeni C. Kad izvadite iz rerne dodajte svež paradajz i ukrasite svežim bosiljkom.







Нема коментара:

Постави коментар