петак, 22. јун 2012.

Oslić i sos od pomorandže



























Razmišljao sam da počnem da pišem tačne količine sastojaka, težinu i vreme pripreme. Npr. za ovaj tanjir gore:

Riba

  • oslić, fileti - oko 250g
  • dva prstohvata soli
  • brašno - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • prstohvat bibera
  • prstohvat biljnog začina
  • 50-ak ml ulja

Sos

  • kašika maslinovog ulja
  • maslac 10-ak grama
  • jedna manja pomorandža, iseckana na kockice
  • dve kašike soka od pomorandže
  • dve kašike limunovog soka
  • kašika sitno seckae ljute paprika (idealno bi bilo 3-4 crvene feferone, naseckane na kolutove - lepo bi se videle u sosu)
  • kašika kapra
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera
  • malo bibera (može šareni iz mlina)
  • maslac 30-ak grama



Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina: lako.



Ribu posoliti, uvaljati u smesu od brašna, biljnog začina, bibera i aleve paprike, pa ispržiti. Samo da porumeni sa obe strane. Idealan način za spremanje oslića.

U posebnom tignju zagrejati maslinovo ulje i maslac, dodati pomorandžu i kratko propržiti. Dodati ostale sastojke. Na kraju dodati preostali maslac. Tiho još 5-10 minuta.











Нема коментара:

Постави коментар