Razmišljao sam da počnem da pišem tačne količine sastojaka, težinu i vreme pripreme. Npr. za ovaj tanjir gore:
Riba- oslić, fileti - oko 250g
- dva prstohvata soli
- brašno - 4 kašike
- aleva paprika - 1 kašičica
- prstohvat bibera
- prstohvat biljnog začina
- 50-ak ml ulja
Sos
- kašika maslinovog ulja
- maslac 10-ak grama
- jedna manja pomorandža, iseckana na kockice
- dve kašike soka od pomorandže
- dve kašike limunovog soka
- kašika sitno seckae ljute paprika (idealno bi bilo 3-4 crvene feferone, naseckane na kolutove - lepo bi se videle u sosu)
- kašika kapra
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- malo bibera (može šareni iz mlina)
- maslac 30-ak grama
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina: lako.
Ribu posoliti, uvaljati u smesu od brašna, biljnog začina, bibera i aleve paprike, pa ispržiti. Samo da porumeni sa obe strane. Idealan način za spremanje oslića.
U posebnom tignju zagrejati maslinovo ulje i maslac, dodati pomorandžu i kratko propržiti. Dodati ostale sastojke. Na kraju dodati preostali maslac. Tiho još 5-10 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар