Za jednu osobu (za mene posle 5 sati u aotobusu na relaciji Beograd-Vranje):
- komad svinjskog filea od oko 250g (to bi anatomski odgovaralo onome što se kod goveda zove biftek, valjda)
- so i sveže mleveni biber po ukusu
- 30-ak grama maslaca
- 2-3 kriške hleba
- jedno jaje
- malo sveže samlevenog čilija
- svež korijander
Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako.
File prerezati uzdužno, da dobijete neku vrstu debele vešalice. So i biber. Ispeći na puteru, na gril tiganju. Istovremeno prepeći i hleb. Ispržiti jedno jaje. Na hleb Jalapeno čili, a na jaje Birdseye (Kotanyi bočice sa mlinom u kojima je morska so i pomenute vrste čilija). Ukrasiti sveže seckanim korijanderom. Bio sam kod Kineza u "Bloku" i između ostalog kupio vezu svežeg korijandera. Videćemo sutra šta sa njim...
Odlicno! :)
ОдговориИзбришиHvala. Jednostavno a prokleto dobro.
ОдговориИзбриши