субота, 21. април 2012.

Biftek




























Za jednu osobu (za mene posle 5 sati u aotobusu na relaciji Beograd-Vranje): 

  • komad svinjskog filea od oko 250g (to bi anatomski odgovaralo onome što se kod goveda zove biftek, valjda)
  • so i sveže mleveni biber po ukusu
  • 30-ak grama maslaca
  • 2-3 kriške hleba
  • jedno jaje
  • malo sveže samlevenog čilija
  • svež korijander

Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako.

File prerezati uzdužno, da dobijete neku vrstu debele vešalice. So i biber. Ispeći na puteru, na gril tiganju. Istovremeno prepeći i hleb. Ispržiti jedno jaje. Na hleb Jalapeno čili, a na jaje Birdseye (Kotanyi bočice sa mlinom u kojima je morska so i pomenute vrste čilija). Ukrasiti sveže seckanim korijanderom. Bio sam kod Kineza u "Bloku" i između ostalog kupio vezu svežeg korijandera. Videćemo sutra šta sa njim...

Da ostavim komentar za ovaj recept: Potresno.



2 коментара: