недеља, 5. мај 2013.

Punjeni pileći file


























Po osobi:

  • komad pilećeg filea, kao ovaj na slici
  • tanak komad šunke
  • tanak komad kačkavalja
  • kašika kisele pavlake
  • si i biber po ukusu
  • još neki začin (Možda kari ili samleven kim ili neka mešavina po vašem ukusu.)
  • kašika maslinovog ulja


Trebaće vam još i:

  • čaša piva
  • kašika bibera u zrnu
  • neko povrće kao dodatak
  • malo maslaca ili neutralne pavlake


Vreme pripreme: oko 30 minuta (računam samo pečenje).
Težina: srednje-teško.

Pileći file raseći uzduž. Tačnije napraviti džep u koji dodamo šunku, kačkavalj i pavlaku. Začinimo po želji i premažemo ga maslinovim uljem. Pečemo na gril tiganju. Na srednjoj vatri. Po 15-ak minuta sa obe strane. Sa samo jednim okretanjem.

Kad budu gotovi izvadimo ih iz tiganja, a u isti sipamo čašu piva. Pustimo da kratko vri. Da se sa dna tiganja skine ono zalepljeno od pečenja mesa i da se pivo redukuje za jednu trećinu. Dodamo biber u zrnu. I to je sos. Barem mislim, jer ovo je slika od pre dve godine. Zašto li nisam stavio malo malslaca ili neutralne pavlake? Sos bi svakako izgledao lepše. 

1 коментар:

  1. Ovo je jelo po mome, piletina ovako punjena, sa svim dodacima, ...., za uživati ! Jako lijepo si je servirao !

    ОдговориИзбриши