Po osobi:
- komad pilećeg filea, kao ovaj na slici
- tanak komad šunke
- tanak komad kačkavalja
- kašika kisele pavlake
- si i biber po ukusu
- još neki začin (Možda kari ili samleven kim ili neka mešavina po vašem ukusu.)
- kašika maslinovog ulja
Trebaće vam još i:
- čaša piva
- kašika bibera u zrnu
- neko povrće kao dodatak
- malo maslaca ili neutralne pavlake
Vreme pripreme: oko 30 minuta (računam samo pečenje).
Težina: srednje-teško.
Pileći file raseći uzduž. Tačnije napraviti džep u koji dodamo šunku, kačkavalj i pavlaku. Začinimo po želji i premažemo ga maslinovim uljem. Pečemo na gril tiganju. Na srednjoj vatri. Po 15-ak minuta sa obe strane. Sa samo jednim okretanjem.
Kad budu gotovi izvadimo ih iz tiganja, a u isti sipamo čašu piva. Pustimo da kratko vri. Da se sa dna tiganja skine ono zalepljeno od pečenja mesa i da se pivo redukuje za jednu trećinu. Dodamo biber u zrnu. I to je sos. Barem mislim, jer ovo je slika od pre dve godine. Zašto li nisam stavio malo malslaca ili neutralne pavlake? Sos bi svakako izgledao lepše.
Ovo je jelo po mome, piletina ovako punjena, sa svim dodacima, ...., za uživati ! Jako lijepo si je servirao !
ОдговориИзбриши