Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

субота, 09. март 2013.

Takos sa svinjetinom

























Taco with pork. English translation at the bottom of this page.

Za ovakav tanjir:

  • dvesta grama svinjskog filea (Uvek forsiram file. Dolazi u komadima od oko 300 grama. Nije previše skup. Mekan je i sočan. Sprema se za 10 minuta.)
  • dve tortilje
  • dve kašike gvakamole sosa (Ovaj sam dobio iz Meksika. Strašno je ljut. Razmišljam čime bi mogao da se zameni. Recimo, zelenim tabasko sosom. Ili nekim drugim čili sosom.)
  • za salatu izmešate na trakice naseckanu zelenu salatu, šargarepu, celer, praziluk; sitno naseckan zeleni deo mladog crnog luka i list celera; dodajte malo rotkvice i ovaj pasulj iz konzerve; kašika sirćeta, malo soli i maslinovog ulja
  • dve kašike pavlake
  • so i biber po ukusu


Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina: lako.

Najpre propržite meso naseckano na kockice. Kao što rekoh treba mu svega 10 minuta. Posolite i pobiberite.

Sada na tiganj sa kojom kapi maslinovog ulja stavite tortilju. Lako zapečete jednu stranu. Okrenete i zepečete drugu stranu. Sve ukupno 5 minuta. Izvadite je i u tiganj ubacite drugu. Dok se ona sprema, prvu tortilju namažete gvakamole sosom, stavite preko malo mesa, zatim salatu i na kraju malo pavlake. Savijete je i krenete da radite sa drugom, trećom... koliko god da ih pravite.



Taco with pork
Per person:

  • two hundred grams of pork tenderloin, cut into cubes
  • two tortillas
  • two tablespoons of guacamole sauce 
  • for salad mix together  lettuce, carrots, celery, leek chopped into strips; finely chopped green onion  and celery leaf; add some radishes and beans; tablespoon of vinegar; a little salt and olive oil
  • two tablespoons of sour cream
  • salt and pepper to taste



Preparation time: 30 minutes.
Weight: easy.

First, fry the meat cubes. It takes only 10 minutes. Season with salt and pepper.

Now put one  tortilla in a hot pan with a few drops of olive oil. Bake both sides for 2-3 minutes. Remove the first one and put another in the pan. While the second one is baking, on the first tortilla put some guacamole sauce, then a few meat cubes, then a salad, and at the end a little cream. Roll it up and go to work with the second one.
























2 коментара:

  1. Često radim, jako volimo, samo koristim junetinu ili eventualno piletinu. Divne su fotke!

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam i isto kao i Laka kuharica često radim, ali uglavnom koristim piletinu. I sa svinjetinom je sigurno dobro, a sviđa mi se i cijela kombinacija kod tebe koju ću zabilježiti. Odlično !

    ОдговориИзбриши