субота, 9. март 2013.

Takos sa svinjetinom

























Taco with pork. English translation at the bottom of this page.

Za ovakav tanjir:

  • dvesta grama svinjskog filea (Uvek forsiram file. Dolazi u komadima od oko 300 grama. Nije previše skup. Mekan je i sočan. Sprema se za 10 minuta.)
  • dve tortilje
  • dve kašike gvakamole sosa (Ovaj sam dobio iz Meksika. Strašno je ljut. Razmišljam čime bi mogao da se zameni. Recimo, zelenim tabasko sosom. Ili nekim drugim čili sosom.)
  • za salatu izmešate na trakice naseckanu zelenu salatu, šargarepu, celer, praziluk; sitno naseckan zeleni deo mladog crnog luka i list celera; dodajte malo rotkvice i ovaj pasulj iz konzerve; kašika sirćeta, malo soli i maslinovog ulja
  • dve kašike pavlake
  • so i biber po ukusu


Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina: lako.

Najpre propržite meso naseckano na kockice. Kao što rekoh treba mu svega 10 minuta. Posolite i pobiberite.

Sada na tiganj sa kojom kapi maslinovog ulja stavite tortilju. Lako zapečete jednu stranu. Okrenete i zepečete drugu stranu. Sve ukupno 5 minuta. Izvadite je i u tiganj ubacite drugu. Dok se ona sprema, prvu tortilju namažete gvakamole sosom, stavite preko malo mesa, zatim salatu i na kraju malo pavlake. Savijete je i krenete da radite sa drugom, trećom... koliko god da ih pravite.



Taco with pork
Per person:

  • two hundred grams of pork tenderloin, cut into cubes
  • two tortillas
  • two tablespoons of guacamole sauce 
  • for salad mix together  lettuce, carrots, celery, leek chopped into strips; finely chopped green onion  and celery leaf; add some radishes and beans; tablespoon of vinegar; a little salt and olive oil
  • two tablespoons of sour cream
  • salt and pepper to taste



Preparation time: 30 minutes.
Weight: easy.

First, fry the meat cubes. It takes only 10 minutes. Season with salt and pepper.

Now put one  tortilla in a hot pan with a few drops of olive oil. Bake both sides for 2-3 minutes. Remove the first one and put another in the pan. While the second one is baking, on the first tortilla put some guacamole sauce, then a few meat cubes, then a salad, and at the end a little cream. Roll it up and go to work with the second one.
























2 коментара:

  1. Često radim, jako volimo, samo koristim junetinu ili eventualno piletinu. Divne su fotke!

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam i isto kao i Laka kuharica često radim, ali uglavnom koristim piletinu. I sa svinjetinom je sigurno dobro, a sviđa mi se i cijela kombinacija kod tebe koju ću zabilježiti. Odlično !

    ОдговориИзбриши