Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

среда, 20. јун 2012.

Salata sa piletinom


























Chicken Salad. English translation at the bottom. Za dve osobe:
  • komad pilećeg filea, oko 200 grama (rasečen uzduž na dve "šnicle")
  • so i biber po ukusu
  • kašičica susama
  • kašičica kima
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • zelena salata (4-5 listova)
  • jedan paradajz (ili 5-6 koktel paradajza)
  • mlad sir (ili komad mocarele, loptica od 125 grama)
  • malo rukole (naravno nije obavezna)
  • jedan krastavac
  • jedna paprika
Preliv:

  • kašika soja sosa
  • kašika susamovog ulja
  • kašika balsamskog sirćeta
  • so i biber po ukusu
  • sok od pola pomorandže


Vreme pripreme: oko pola sata.
Težina: lako.


Pileće belo meso raseći uzduž da dobijete dve lepue"šnicle". Posoliti ih, pa uvaljati u susam i kim. Ispržiti. Iseći na komade širine 1cm. Trebaće vam još: "zelena" salata (ja sam našao tri u jedan - ova ljubičasta nareckana, ljubičasta normalna i zelena, sve na istom korenu - genetski inžinjering), paradajz (lepo bi bilo čeri-paradajz), krastavac, paprika i mladi sir (lepo bi bilo mocarela). Fensi bi bila i rukola...

Napravite i dresing od soja sosa, balsamskog sirćeta, susamovog ulja i soka od pomorandže, pa prelite piletinu i povrće. Malo šarenog bibera.


Chicken Salad

Serves for two:

  • piece of chicken fillet, approximately 200 grams
  • 2 tablespoons olive oil 
  • salt and pepper to taste
  • teaspoon sesame
  • teaspoon caraway
  • 2-3 tablespoons olive oil
  • lettuce (4-5 leaves)
  • 5-6 cocktail tomatoes
  • mozzarella, 100 grams)
  • one cucumber
  • one paprika


Dressing:

  • tablespoon soy sauce
  • tablespoon sesame oil
  • balsamskog tablespoon vinegar
  • salt and pepper to taste
  • juice of half an orange



Preparation time: about half an hour.
Weight: easy.


Chicken breasts cut open lengthwise, to get two nice "steaks." Season with salt and roll in sesame and caraway seeds. Fry in a hot pan with a little bit of olive oil, about 5 minutes per each side. Then cut into pieces 1 cm wide.

Mix with vegetables.

Add some dressing.



Нема коментара:

Постави коментар