Znate epizodu Seinfelda - The Soup? Gde raspravljaju o tome da li se supa računa kao večera ili ne. I gde Elaine kaže: "...da je bar mushroom barley..." Inače vrlo bogata, zdrava i hranljiva supa, koja bi mogla da bude ceo obrok. Lako se sprema. Za četiri osobe:
- pakovanje šampinjona
- dve šake ječmenih pahuljica (Trebao bi ječam. Pa se onada supa duže kuva. Otpilike 1 sat, da ječam omekša.)
- jedna šargarepa
- pola korena celera (Trebalo bi šaka sitno seckanog struka celera; nisam imao.)
- glavica crnog luka
- dva-tri čena belog luka
- šaka sitno seckanog praziluka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- goveđi bujon (Kocka za supu, za 1 litar.)
- malo sušenog vlašca
- malo prepečenog hleba
Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: srednje-teško.
Na maslinovom ulju pržimo sitno seckan crni luk. Dok ne postane staklasto providan. Dodamo sitno seckan beli luk, na kockice seckanu šargarepu i celer; sitno seckan praziluk. Dodamo i šampinjone iseckane na listiće. Kratko propržimo i nalijemo litrom bujona. Neka vri 30-ak minuta. Dodamo so i biber. Dodamo i ječmene pahuljice i sklonimo sa vatre. Damo koji minut pahuljicama da nabubre i poslužimo. Odozgo malo sušenog vlašca.
Нема коментара:
Постави коментар