Chicken & Tofu. English translation at the bottom of this page.Za dve osobe:
- 200 grama pilećeg belog mese
- 200 grama tofu sira
- šaka boranije iz zamrzivača
- jedna šargarepa naseckana na kolutove
- malo praziluka (10-ak cm, narezan na kolutove, malo ukoso i može tanje nego kod mene na slici; ja sam hteo da ostane ceo)
- jedna ljuta papričica
- dve kašike svetlog soja sosa
- kašika čili sosa (ja sam koristio onaj marke Remia, slatko-ljuti)
- kašičica sveže narendanog đumbira
- jedan štapić suve limunske trave, oko 5 cm - sitno narendan (šteta što nemamo svežu lemongrass)
- malo bibera
- 100-ak ml vode sa razmućenom kašičicom gustina
- dve kašike susamovog ulja (Kad smo kod njega, može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane i to je ono hladno ceđeno - zdravo susamovo ulje. Tu ne mogu ništa da prigovorim, ali probajte ono koje ja kupujem kod Kineza u Bloku 70, ili u Veru - mislim da je Blue Dragon. Dve kapi mirišu kao cela boca onog hladno ceđenog.)
Prilog:
- rezanci od pirinča
- zelena salata sa malo limuna, ulja i prstohvatom susama (možete ga prethodno malo propržiti u manjoj šerpi sa par kapi susamovog ulja; može malo i preko glavnog jela)
Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.
Dobro zagrejati vok. Dodati susamovo ulje. Ubacivati i po pet minuta pržiti, redom: piletinu, boraniju, tofu, šargarepu, praziluk. Sada dodati soja sos, čili sos, đumbir, limunsku travu i biber. Pržiti sve zajedno još pet minuta. Dodati vodu sa gustinom, lako promešati i pustiti da kratko vri (3-5 minuta).
Ne znam koja mi je fotografija bolja. Na jednoj se bolje vide štapići...
Ali na drugoj se lepše vidi šjelo.
Chicken & Tofu
Serves for two:
Preparation time: about 30 minutes.
Weight: easy.
Heat a wok well. Add sesame oil. Put in and fry for about 10 minutes, in this order: chicken, beans, tofu, carrot, leek. Now add soy sauce, chili sauce, ginger, lemon grass and pepper. Fry all together for five minutes. Add the water and cornstarch. Simmer 3-5 minutes.
Chicken & Tofu
Serves for two:
- 200 grams of chicken filet
- 200 grams of tofu
- handful of green beans
- one carrot chopped into slices
- small leeks about 10 cm, cut into slices
- One hot pepper cut into slices
- two tablespoons light soy sauce
- tablespoon of chili sauce
- teaspoon grated fresh ginger
- a dry lemongrass stick, about 5 cm - finely grated (too bad I didn’t have fresh lemongrass)
- some pepper
- 100-ml water with a teaspoon of cornstarch
- two tablespoons of sesame oil
- rice noodles
- green salad with a little lemon and a pinch of sesame oil, maybe some sesame seeds
Preparation time: about 30 minutes.
Weight: easy.
Heat a wok well. Add sesame oil. Put in and fry for about 10 minutes, in this order: chicken, beans, tofu, carrot, leek. Now add soy sauce, chili sauce, ginger, lemon grass and pepper. Fry all together for five minutes. Add the water and cornstarch. Simmer 3-5 minutes.
Esto tiene una pinta magnífica, me encanta!!
ОдговориИзбришиUn saludo
Hola!!
ОдговориИзбришиYo, por aquí de nuevo y ésta vez te invito a que te pases por mi blog, pués tengo algo para tí.
Me encanta tu blog, así que me quedo con tu permiso y te invito a seguirme en el mío.
Un saludo.
http://lacocinadesole6.blogspot.com.es/2013/06/un-premio-mas.html