Za dve osobe:
- četiri manje teleće šnicle (ili dve veće - sve ukupno oko 400 grama), stavite na dasku za seckanje, pokrijete kesom za zamrzivač i dobro izlupate i istanjite kuhinjskim čekićem
- so i biber po ukusu
- 4-5 kašika devičanskog maslinovog ulja
- 50 ml viskija
- malo pakovanje neutralne pavlake (oko 150 ml)
- dosta sveže samlevenog zelenog bibera
- po želji još neki začin (Ja sam dodao neku mešavinu koju imam u kući i koja mi se opasno sviđa. Nije obavezno. Takođe, pošto je sos sa mlevenim zelenim biberom može se ubaciti kašičica-dve onog zelenog bibera iz teglice, u salamuri.)
Vreme pripeme: oko 1 sat (ostavio sam teletinu, posoljenu i pobiberenu da stoji 50-ak minuta u frižideru, u maslinovom ulju; inače samo pečenje, 10-ak minuta)
Težina: lako.
Ovako izlupane i pripremljene teleće šnicle spremaju se na vrelom gril tiganju, samo po par minuta sa obe strane. Scallopini. Čim budu gotove preliju se viskijem i zapale. Da sam imao upaljač mogao sam jednom rukom da zapalim a drugom da slikam; ovako sa šibicama ostao sam bez fotografije. God forbid da mi neko pomogne u kuhinji. Kad se plamen ugasi, šnicle izvadimo a u tiganj sipamo pavlaku, malo soli i dosta zelenog bibera. Pustimo da kratko vri i to je sos sa viskijem.
Ja sam ovo servirao sa kriškom dinje. Učinilo mi se da bi bilo savršeno. Ispravno.
Lepo, obožavam zeleni biber! Sve ukupno sigurno ukusno!
ОдговориИзбришиOvo bi se dopalo mom dragom...Sjajan blog!
ОдговориИзбришиDragi sigurno voli viski. Kao i ja. Hvala za ovo sjajan.
ИзбришиNe zam da li si videla recept - roast for brother in law. Zet mi je Australijanac koji živi u Londonu. To sam za njega spremao. I on voli viski.
Odlicno izgleda, ja ponekad koristim madagaskar biber iz konzerve, odlicno se slaze uz ovako pecenu teletinu npr. Bice isprobano :)
ОдговориИзбриши