Naleteo sam na neku knjigu o picama. Piše da je ovo jedan od najstarijih recepata za picu. Možda iz Napulja.
Potrebno:
- testo za picu (Ovo koje ja pravim je detaljno opisano kod pice sa sardinama i inćunima, na ovom blogu - meni je savršeno, ali ću probati da sledeći put napravim testo po malo drugačijoj metodi - "školski", iz pomenute knjige)
- dve velike kašike svinjske masti
- malo rendanog ovčijeg sira
- oko 200 grama mocarele - iskidane prstima
- dve kašičice sitno seckanog svežeg bosiljka
- prstohvat soli, malo bibera i malo origana
- 1 čen belog luka, sitno iseckan (ovo nije u originalnom receptu, ni ja ga nisam stavio, ali mi se učinilo da fali...)
Vreme pripreme: 20-ak minuta (testo ne računam).
Težina: lako (testo ne računam)
Razvucite testo u krug, na nekih 5mm debljine. Stavite ga u tepsiju na koju ste naneli malo brašna. Premažite ga svinjskom mašću. So i biber. Rendani ovči sir i mocarela. Bosiljak i origano. Po želji jedan čen belog luka - sitno iseckan. Probajte na jednoj polovini. Kao što rekoh, nije u originalnom receptu. Peći 15 do 20 minuta u maksimalno zagrejanoj rerni (275 stepeni C).
Želim ti puno uspjeha... Od tih slika odmah idem u frižider... Pozdrav iz Zadra...
ОдговориИзбришиInače, želim u Italiji pojesti dobru pizzu al nikako da to uspijem...
Ovo zvuči kao kompliment. Hvala, prijatelju. I ja sam jednom (možda dva puta) probao picu u Italiji. Ništa posebno...
Избриши