Potrebno:
- testo za picu (način pripreme detaljno opisan kod pice sa sardinama i inćunima, na ovom blogu)
- paradajz sos za picu
- šunka (oko 150 grama, tanko narezana)
- mocarela (oko 200 grama iskidana prstima na sitnije komade (ili bilo koji kačkavalj)
- ananas iz konzerve - kockice, 4-5 kašika
- bosiljak za dekoraciju
Za paradajz sos:
- paradajz pelat - konzerva, iseckan na kockice (ili svež paradajz, potopljen na kratko u vrelu vodu, oljušten, pa sitno naseckan)
- glavica crnog luka, sitno naseckana
- 2-3 čena belog luka - sitno seckan
- kašićica origana
- kašika kečapa ili paradajz pirea
- kašičica sitno seckanog svežeg bosiljka
- dve kašike maslinovog ulja
- so i biber
- pola kašičice šećera
Vreme pripreme: 30-ak minuta - sos, sat i 15-20 minuta - testo, 20-ak minuta - pica.
Težina: zahtevno (ili pak lako, ako sos zamenite kečapom, a imate gotovo testo).
Na maslinovom ulju kratko pržite crni luk, dok ne postane staklasto providan i zlatno žut. Dodate na kratko i beli luk, a onda paradajz i začine. Pustite da provri, a onda smanjite i ostavite da se krčka 20-ak minuta. Držite ga u frižideru i koristite za bilo koju picu. Ako propržite mleveno meso, dodate ovaj sos, malo crnog vina i muskatnog oraha dobićete nešto kao BOLONJEZE SOS, za špagete ili lazanje.
Razvučete testo u krug, naka bude što tanje i stavite u tepsiju na koju ste naneli malo brašna. Nanesete sos od paradajza (sos ne bi trebalo stavljati po kraju testa - kao ja; ostavite otprilik 1,5 cm slobodnog testa, koje će da se podigne i da lep izgled pici - ne kao moja). Zatim idu šunka, pa mocarela, pa kockice ananasa. Poprskajte sa malo maslinovog ulja, malo sveže samlevenog bibera, pa maksimalno zagrejanu rernu - otprilike 20 minuta.
Čuo sam da je ovo najprodavanija pica u Australiji.
Нема коментара:
Постави коментар