Za dve osobe:
- ćureći file - oko 200 grama, iseckan na kratke štapiće
- 5-6 šampinjona - iseckani na listiće
- 1 mlada tikvica - isečena uzduž na dve polovine, pa na polu-kolutove
- šargarepa - na štapiće
- polovina manjeg praziluka, beli deo - na kolutove
Za sos:
- 50 ml vode
- 3-4 kašike svetlog soja sosa
- kašika svežeg narendanog đumbira
- kašičica meda
- kašičica sirćeta
- kašičica ljute aleve paprike
- kašičica Tabasko sosa
- ravna kašičica gustina razmućena u 100 ml vode
Vreme pripreme: oko 1 sat (seckanje i prženje; možda i kraće).
Težina: lako.
U dubokom tiganju kratko pržiti: ćureći file, šampinjone, šargarepu, mladu tikvicu, kolutove praziluka. Dodati narendan đumbir i malo susamovog ulja. Završiti kao svinjetinu sa ananasom (bez ananasa). U činiji izmešati: malo vode, kašiku meda, kašičicu ljute aleve paprike i/ili nekog ljutog sosa (tabasko), narendan svež đumbir (ili sušen-samleven), sitno naseckan beli luk (ili u prahu), malo svetlog soja sosa, malo susamovog ulja, so, biber, kašičicu sirćeta. Probati. Ukus treba da bude jak, slan, sweet & chilli (sve odjednom). Preliti meso u tiganju. Dodati malo vode sa razmućenim gustinom i pustiti da kratko vri.
Na kraju možete dodati kikiriki ili indijski orah.
Нема коментара:
Постави коментар