недеља, 27. мај 2012.

Prvomajski uranak


























Evo jedne fotografje zaostale od 1. maja. Za savršen doručak: 

  • jagnjeća crevca (Dobro oprana. Ubacimo ih u vodu da se skuvaju. Kad voda provri, ovu prvu vodu prospemo. Nalijemo još jednom i kuvamo dok ne omekšaju. Možda 30-45 minuta, nisam siguran, nisam ih ja kuvao. Najbolje probati.)
  • 3-4 kašike ulja
  • mladi crni luko
  • so
  • biljni začin
  • biber
  • krupnu, ljutu alevu papriku 
Na malo ulja, na srednjoj vatri pržimo prethodno skuvana i isceđena crevca, nasečena na komadiće od oko 2cm. Dodamo sitnije naseckan mladi crni luk. Dodamo so, biber, biljni začin i ljutu alevu papriku. Sve je gotovo za 10-15 minuta.



Ko ne voli da započne dan uz jagnjeća crevca i hladno pivo?

Komplimenti za Old Chef-a.


Нема коментара:

Постави коментар