Za dve osobe:
- dve škarpine
- 3-4 kašike susama
- so
- ulje za prženje
Za terijaki sos:
- 50 ml belog vina, sa razmućenim braon šećerom - 2 do 3 kašičice (dolaze u obzir mirin ili sake)
- 50 ml soja sosa
- jedna kašika sosa od ostriga
- 50 ml vode sa ravnom kašičicom gustina
Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: srednje teško.
Težina: srednje teško.
Losos u terijaki sosu. Bio bi losos, samo da nismo kupili 10 kg škarpine preko Sindikata. Dakle, škarpina. Posoljena i uvaljana u susam, pa ispržena u voku, na biljnom ulju. Škarpinu izvaditi a višak ulja prosuti.
U zagrejan vok sipati 0,5 dl soja sosa, 0,5 dl belog vina u kojem ste razmutili 2-3 kašičice šećera (u terijaki sos valjda ide mirin - neko slatko vino od pirinča) i, ja sam dodao jednu kašiku sosa od ostriga (čini mi se da ide uz ribu). Pustiti da kratko vreme vri, što bi rekli kuvari da se redukuje za oko 1/3. Dodati 0,5 dl vode sa ravnom kašičicom skroba (gustina) i pustiti da vri do željene gustine.
Malo mladog crnog luka za dekoraciju. Koso naseckan.
Malo mladog crnog luka za dekoraciju. Koso naseckan.
Нема коментара:
Постави коментар