Potrebno:
- jedno pile
- dve-tri kašičice morske soli
- prstohvat bibera
- narendana kora od limuna - jedna kašika
- sok od dva limuna
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- dva čena belog luka - sitno seckana
- prstohvat majčine dušice
- prstohvat ruzmarina
- 50-ak grama maslaca
Preliv:
- 50-ak grama maslaca
- kašičica brašna
- 150 ml pilećeg bujona (od kocke za supu; npr. pola kocke za supu i šolja vrele vode)
- ostatak marinade iz kese u kojoj ste marinirali pile
- dva koluta limuna, bez kore
- malo vlašca
- so i biber
Dodatak:
- tri krompira srednje veličine
- tri kašike kukuruznog brašna
- tri kašike maslinovog ulja
- so i biljni začin po ukusu
Vreme pripreme: oko dva sata.
Težina: zahtevno, računajući sos i krompir.
Napraviti marinadu od mosrske soli, bibera, narendane kore od limuna (samo žuti deo), limunovog soka (dva limuna), maslinovog ulja, sitno seckanog belog luka i malo začinskog bilja (npr.majčina dušica i ruzmarin). Pile na više mesta ubosti nožem, staviti ga u kesu za zamrzivač, nasuti marinadu i rasporediti je svuda oko pileta. Kesu zavezati i ostaviti u frižideru preko noći. Izvaditi pile iz kese, premazati ga sa malo maslaca i peći u rerni na 190°C, oko sat i po.
Kad izvadimo pile, u vrelu rernu stavimo tepsiju sa krompirom naseckanim na kolutove, uvaljanim u kukuruzno brašno, posoljenim i poprskanim sa malo maslinovog ulja. Dvadesetak minuta na 200 stepeni C. Taman će se pile malo prohladiti.
Нема коментара:
Постави коментар