Doručak za 4 osobe:
- 8 kriški bajatog hleba
- 3 jaja
- 50 ml mleka
- 100 grama slanog ovčijeg sira
- kašika susama
- kašika kima
- kašika maslinovog ulja
- malo soli
Vreme pripreme: 20 minuta.
Težina: lako.
Umutiti jaja i mleko. Posoliti. Kriške hleba sa obe strane potopiti u mešavinu mleka i jaja. Potopiti svaku stranu na nekih 30-ak sekundi. Poređati kriške hleba u tepsiju prethodno premazanu maslinovim uljem. Izmrviti odozgo sir. Malo prošarati kimom i sisamom. Peći na 220 stepeni C dok ne porumene; nekih 10-15 minuta.
Ovo mi se jako sviđa, jer se ne prže, već peku.Odlična ideja.
ОдговориИзбришиOvo mi je bas super. Bice uskoro isprobano, treba samo naci slani ovciji sir :)
ОдговориИзбришиE ovaj je bio sjajan. Ma šta sjajan - najbolji, ali ga više ne naručuju jer ne mogu da ga prodaju (košta 3x više od kravljeg)...
ИзбришиMoram da se zadovoljim Pekorinom :)