субота, 23. новембар 2013.

Kriške iz rerene


























Doručak za 4 osobe:

  • 8 kriški bajatog hleba
  • 3 jaja
  • 50 ml mleka
  • 100 grama slanog ovčijeg sira
  • kašika susama
  • kašika kima
  • kašika maslinovog ulja
  • malo soli


Vreme pripreme: 20 minuta.
Težina: lako.

Umutiti jaja i mleko. Posoliti. Kriške hleba sa obe strane potopiti u mešavinu mleka i jaja. Potopiti svaku stranu na nekih 30-ak sekundi. Poređati kriške hleba u tepsiju prethodno premazanu maslinovim uljem. Izmrviti odozgo sir. Malo prošarati kimom i sisamom. Peći na 220 stepeni C dok ne porumene; nekih 10-15 minuta.

3 коментара:

  1. Ovo mi se jako sviđa, jer se ne prže, već peku.Odlična ideja.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo mi je bas super. Bice uskoro isprobano, treba samo naci slani ovciji sir :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E ovaj je bio sjajan. Ma šta sjajan - najbolji, ali ga više ne naručuju jer ne mogu da ga prodaju (košta 3x više od kravljeg)...
      Moram da se zadovoljim Pekorinom :)

      Избриши