Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

субота, 20. октобар 2012.

Brie trouglići





























Brie trouglići. Ovo sam video na jednoj reklami za McDonald's.

Potrebno:

  • pakovanje topljenog sira (Topljeni sir za mazanje, što bi rekli "Zdenka". Brie i Camembert  mi deluju preskupo, a i nekako previše fensi da bi ih pohovao. Njih ću uz vino off-line...)
  • 3 kašike brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • jedno jaje
  • prstohvat soli
  • pola šolje vode
  • 3-4 kašike prezle
  • ulje za prženje


Vreme pripreme: 20-ak minuta (prži se vrlo kratko, možda 5 minuta, da porumeni a da ne iscuri).
Težina: lako.

Ceo postupak je isti kao kod paniranja mocarele - na ovom blogu. Najpre u brašno, pa u mešavinu brašna, jaja, praška za pecivo, malo vode i soli; pa u prezlu. Kratko prženje u dubokom ulju. Ovaj put sam za dodatak koristio kupovni slatko-ljuti sos.

Sad kad pogledam sliku, ako bi se na ovoj kraćoj stranici na trouglu, pre paniranja nožem napravio mali zarez, mogla bi ovo da budu i Brie srca. Mada mi je to malo ženskasto... Što bi rekli u Seinfeld-u: Nije da ima nešto loše u tome. Ovo je "politički korektan" blog.


Brie triangles 

I saw this on a commercial for McDonald's.

You'll need:


  • packaging Brie or Camembert 
  • half a teaspoon of baking powder
  • one egg
  • pinch of salt
  • half a cup of water
  • 3-4 tablespoons of bread crumbs
  • oil for frying



Preparation time: 20 minutes.
Weight: easy.

The whole procedure is the same as breaded mozzarella - on this blog: http://blog-chef.blogspot.com/2012/10/panirana-mocarela.html 

Triangles first go  in flour, then in mixture of flour, eggs, baking powder, salt and a little water, and finaly in bread crumbs. Briefly fry in hot oil. 

Some sweet chilli sauce.

2 коментара:

  1. Milane, baš mi je drago što sam sasvim slučajno pronašla tvoj blog. DObro nam došao u svet food blogera! Recepti izgledaju divno i nemoj očajavati što knjigu nisi uspeo da izdaš, druženje i razmenjivanje ideja sa ostalim blogerima (a ima nas preko 115 samo u Srbiji) će sigurno obogatiti tvoj meni, kao štoo je i meni.

    Jedino što bi mogla da ti sugerišem je da ti se ova galerija slika otvara jako sporo iako imam brz internet pa se stiče utisak da je blog prazan kad ga otvoriš i možda neko zbog toga odustane od pretrage. Ja sam nekoliko puta kliktala na grupe jela dok se nisam setila da skrolujem.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala. Mislim da sam otkrio u čemu je problem. Nisu sve slike u mom albumu podjednake veličine jer su neke "cropovane". Našao sam način da to sredim. Još da nađem vremena. Do tada deo my photo gallery ide na dno bloga. Ubacio sam i listu blogova koje pratim. Tvoj je prvi...

    ОдговориИзбриши