Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

понедељак, 10. септембар 2012.

Junetina sa povrćem



























Ovo je trebalo da bude najprostiji, brzi ručak. Nije planiran za blog. Onda sam video fotografiju...

Dakle, junetina sa povrćem. Za 4 osobe:
  • oko 500-600 grama junetine (u pitanju je junetina koja je prethodnog dana dinstana jedno 2 sata, za neku drugu priliku, pa je pola zaostalo u frižideru)
  • 3-4 kašike safta od dinstanja junetine (kako je stajala u frižideru sa malo safta, od njega se napravila neka vrsta želea - pihtija, 3-4 kašike toga...)
  • dve manje tikvice (naseckane kao na slici)
  • dva manja plava patlidžana (- II -)
  • dve šargarepe (na kolutiće)
  • 2-3 čena belo (na listiće)
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat sveže samlevenog bibera
  • dve manje grančice ruzmarina (ovo na slici liči na jelku, ali je ruzmerin - provereno)
  • pola čaše vode


Vreme pripreme: 30-ak minuta (ili 2 i po sata ako nemate junetinu od juče).
Težina: lako.

U tiganju zagrejemo maslinovo ulje. Ubacimo šargarepu i pržimo 4-5 minuta. Zatim ubacimo tikvice i plavi paradajz i pržimo još 4-5 minuta. Srednja temperatura. Ubacimo beli luk i ruzmarin i još 4-5 minuta prženja. Dodamo saft od mesa i komade mesa, pa zalijemo sa malo vode. Pustimo da se krčka 15-ak minuta.


Beef with vegetables

Serves for 4:
  • 500-600 grams of beef (It's beef, which was cooked - simmered the day before, for  3-hours. Just take a good piece of beef, put it in a big pot with a little oil and say 400 ml of water, salt & pepper; cover and simmer for 3 hours. It was left in the refrigerator with a little bit of water in which it was cooked. Water is turned in some kind of jelly.)
  • two small zucchini (chopped)
  • two small eggplant (chopped)
  • two carrots (chopped)
  • 2-3 cloves of garlic
  • 3-4 tablespoons olive oil
  • pinch of salt
  • pinch of freshly ground pepper
  • two small sprigs of rosemary
  • half a glass of water (jelly) in which meat was cooked



Preparation time: 30 minutes (Assuming you have pre-cooked meat. Or 3 and a half hours if you do not have beef from yesterday).
Weight: easy.


In a pan heat the olive oil. Put the carrots and fry for 4-5 minutes. Then put in the zucchini and eggplant  fry another 4-5 minutes. Medium temperature. Insert the garlic and rosemary, another 4-5 minutes of frying. Add salt, pepper, meat pieces and water. Let it simmer for 15 minutes.

Нема коментара:

Постави коментар