четвртак, 26. јул 2012.

Pepperoni pica




























Pepperoni, to su neke italijanske dimljene kobasice. Mi ćemo to lepo da zamenimo kulenom i sremskom kobasicom. Dakle:

  • 100 grama tanko narezanog kulena
  • 100 grama tanko narezane sremske kobasice
  • 5-6 tankih komada dimljene slanine
  • 150 grama mocarele, iskidane prstima na manje komade
  • 4 kašike nekog ljutog sosa; Tabasko, ili bolje neka jeftinija varijanta
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat sveže samlevenog šarenog bibera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • pola paradajza i par listova svežeg bosiljka za ukras






Vreme pripeme: pica se peče 10-15 minuta na 270 stepeni; e sad, koliko vremena treba za testo najbolje pogledati picu No I, na ovom blogu.



Težina: lako, izuzev spremanja testa (na kraju može se kupiti i gotovo - mada mnogo lošije od ovog!)




Testo razvući u krug. Neka bude tanko oko 5mm. Staviti ga u tepsiju na koju ste prethodno naneli malo brašna. Premazati testo ljutim sosom, pa dodati sve ostale sastojke. Peći u rerni na maksimalnoj temperaturi, kod mene je to 275 stepeni C. Potrebno je 10-15 minuta.






Нема коментара:

Постави коментар