среда, 4. јул 2012.

Grčka salata



























Greek salad. English translation at the bottom of this page. Sastojci:


  • dva srednja paradajza (malo tvrđi)
  • jedan krastavac (može oljušten, lepše sa korom)
  • jedna glavica crnog luka (naseckate na kolutove pa rukom odvojite prstenove; možete seckati i na neki drugi način)
  • jedna zelena paprika (isto na kolutove)
  • kriška feta sira (najlepše ovčijeg feta sira)
  • so po ukusu
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • prstohvat origana


Vreme pripreme: 10 minuta.
Težina: lako!


U pogodnu činiju staviti sve sastojke. Posoliti. Preliti maslinovim uljem i izmešati. Servirati, recimo u tanjiru (tamo gde sam bio nisam imao lepši). Staviti preko krišku fete. Preliti sa još malo maslinovog ulja. Prstohvat origana za kraj. 



A, evo još jedne fotografije. Da malo otvorimo apetit. 


Ouzo. Podrazumevano piće uz grčku salatu. Može i Metaxa, ja ne bih odbio.

Evo ispod još jedne, jer ne mora sve uvek isto. Neoljušten krastavac, običan crni luk, kozji sir. Obavezno maslinovo ulje.




Greek salad


Ingredients


  • two medium tomatoes
  • one cucumber cut into slices
  • one onion cut into slices, or rings as at my photos
  • one green pepper cut into rings
  • slice of feta cheese (best sheep feta)
  • salt to taste
  • 5 tablespoons olive oil
  • pinch of oregano


Just mix all the ingredients. Season with salt, olive oil and oregano.







Нема коментара:

Постави коментар