четвртак, 7. јун 2012.

Svinjski file & domaći čips




























Potrebno:

  • komad svinjskog filea
  • malo soli i bibera
  • 50-ak grama maslaca
  • malo neutralne pavlake
  • par krompira
  • malo šampinjona


Vreme pripreme: oko 40 minuta.
Težina: lako.



Svinjski file iseći uzduž, pa popreko. Da dobijete 4 lepa parčeta. Salt & Papper. Ispeći na puteru, na gril tiganju. Izvaditi. U tiganj dodati još malo putera, pa propržiti i šampinjone. Salt & Papper. Kad izvadite i šampinjone u tiganj dodate pola čaše vode, pa pustite da provri, da se ostatak od putera, mesa i šampinjona odlepi sa dna tiganja. Zatim u to dodajte malo neutralne pavlake i možda još malo putera - i to je sos. 

U drugi tiganj, najbolje teflonski, sipati ulje, dodati prstohvat šećera, pa ispržiti čips od mladog krompira. Posoliti. Sve preliti sosom a zatim i sitno seckanim svežim peršunom (može i sušen, kao u lošijim kafanama - meni vrlo bliskim).

Нема коментара:

Постави коментар