Za dve osobe:
- dva pileća filea (oko 300 grama)
- 200 grama špargli (asparagusa) - iseckanih na štapiće sa kosim ivicama
- 50-ak grama indijskog oraha
- jedna veza mladog crnog luka - zeleni deo iseckan kao asparagus
- 1 čen belog luka - sitno seckan
- 2 kašičice narendanog svežeg đumbira
- 1 sitno seckana ljuta papričica
- 4-5 kašika soja sosa
- 2 kašičice susamovog ulja
- jedna kašika ojster sosa
- pola kašičice gustina razmućenog u oko 100 ml vode
Vreme pripreme: oko 1 sat - seckanje + kuvanje.
Težina: lako.
Danas se kuvanje najzad isplatilo. Na račun je leglo 1000 dindži, za recept koji sam poslao u "Blic ženu". Još uvek smo u igri za veš mašinu, a zašto ne i 10 dana u Paraliji.
Nego, piletina sa asparagusom. Vok. Ulje. Pet minuta pržiti asparagus. Izvaditi. Kratko pržiti piletinu (belo). Vratiti asparagus, dodati krupno seckan zeleni deo mladog luka, sitno seckan čen belog luka, đumbir i zelenu ljutu papričicu, pa pržiti sve još par minuta. Dodati 4-5 kašika soja sosa, malo ulja od susama, kašiku sosa od ostriga. Može se poslužiti ovako ili se pred kraj kuvanja doda pola šolje vode sa pola kašike gustina i pusti da vri do željene gustine sosa.
I da, indijski orah.
I da, indijski orah.
Нема коментара:
Постави коментар