четвртак, 14. јун 2012.

Lignje 3


























Za ovakvu salata/predjelo, trebaće vam:

  • 3-4 lignje, srednje veličine, iseckane na kolutove; i pipci
  • dve kašike sitno seckanog crvenog luka
  • kašika kapra
  • malo na kockice nsaeckanog paradajza
  • malo sitno seckanog svežeg peršuna
  • dva sitno iseckana čena belog luka
  • dve kašike limunovog soka
  • dve kašike maslinovog ulja
  • so & biber


Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako.

Lignje očistiti pa iseći na kolutove. Kolutove i pipke ubaciti u ključalu vodu i kratko prokuvati. Spremiti: sitno seckan crveni luk, kapar, paradajz (bez semenki, na kockice; može koktel paradajz ili sušeni paradajz), svež peršun, sitno seckan beli luk. Izmešati sa lignjama, posoliti, pobiberiti, dodati maslinovo ulje i limunov sok. I to je to.





Нема коментара:

Постави коментар