Za ovakvu salata/predjelo, trebaće vam:
Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako.
Lignje očistiti pa iseći na kolutove. Kolutove i pipke ubaciti u ključalu vodu i kratko prokuvati. Spremiti: sitno seckan crveni luk, kapar, paradajz (bez semenki, na kockice; može koktel paradajz ili sušeni paradajz), svež peršun, sitno seckan beli luk. Izmešati sa lignjama, posoliti, pobiberiti, dodati maslinovo ulje i limunov sok. I to je to.
- 3-4 lignje, srednje veličine, iseckane na kolutove; i pipci
- dve kašike sitno seckanog crvenog luka
- kašika kapra
- malo na kockice nsaeckanog paradajza
- malo sitno seckanog svežeg peršuna
- dva sitno iseckana čena belog luka
- dve kašike limunovog soka
- dve kašike maslinovog ulja
- so & biber
Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako.
Lignje očistiti pa iseći na kolutove. Kolutove i pipke ubaciti u ključalu vodu i kratko prokuvati. Spremiti: sitno seckan crveni luk, kapar, paradajz (bez semenki, na kockice; može koktel paradajz ili sušeni paradajz), svež peršun, sitno seckan beli luk. Izmešati sa lignjama, posoliti, pobiberiti, dodati maslinovo ulje i limunov sok. I to je to.
Нема коментара:
Постави коментар