Za dve pice kao što je ova na slici potrebno:
- 500 grama belog brašna
- oko 110 ml vode (ovaj odnos mi garantuje da nema lepljenja za ruke ili posudu i nema potrebe za dodavanjem brašna ili vode, to je jedna do vrha puna kafanska čaša od 1dl)
- kašičica soli
- kašičica šećera
- dve kašike maslinovog ulja
- pola kockice kvasca
Za na picu:
- konzerva sardina
- konzervica inćuna (na slici se ne vide jer sjajno idu uz pivo pa su otišli pre stavljanja na picu, ali ostaje - pica sa sardinama i inćunima)
- biljni kačkavalj, oko 100g seckan na kockice
- jedan crveni luk, seckan na kolutove
- jedna zelena paprika, seckana na kolutove
- kašika kapra
- manji paradajz, seckan na kockice, bez semenki
- dve kašike paradajz-pirea ili kečapa
- malo maslinovog ulja
- sveže samleven zeleni biber
- sveže samleven jalapeno čili
- prstohvat morske soli
- malo maslinovog ulja
Vrema pripreme: oko 1h i 15min (priprema i pečenje).
Težina: lako, ako ste već mesli testo ili pogodite pravi odnos brašna i vode; inače može da se lepi, lepi... da nervira...
Voda da bude mlaka. Dodati kašičicu šećera, dve kašike maslinovog ulja i razmutiti pola kockice kvasca. Brašno izmešati sa kašičicom soli. Neka kvasac stoji 10-ak minuta, pa umesite testo. Podelite ga na dva dela i ostavite da stoji 40 minuta. Za to vreme zagrejete rernu na maksimum i spremite sve ostale sastojke.
Nije ni ovo loše ali sada testo radim malo drugačije - knjiški:
http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/pizza-no1-kako-napraviti-testo-za-picu.html
Nije ni ovo loše ali sada testo radim malo drugačije - knjiški:
http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/pizza-no1-kako-napraviti-testo-za-picu.html
Razvučete testo u krug. Da bude debelo oko 5 mm. Stavite u tepsiju koju ste prethodno posuli brašnom. Namazati testo paradajz-pireom. Staviti ostale sastojke. Poprskati sa malo maslinovog ulja. Peći 15-ak minuta.
Sardines & Anchovies Pizza
You will need
Sardines & Anchovies Pizza
You will need
- pizza dough (How to make pizza dough? Here is the original recipe from the Italian author Vincenzo Buonassis) - http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/pizza-no1-kako-napraviti-testo-za-picu.html
- can of sardines
- 8-10 anchovy
- cheese, about 100g chopped into cubes (I used a cheese made from vegetable oils - an imitation of the cheese.)
- one onion, chopped into rings
- one green pepper, cut into rings
- tablespoon capers
- small tomato, chopped into cubes seedless
- two tablespoons of tomato puree or ketchup
- some olive oil
- freshly ground green pepper
- freshly ground jalapeno chili
- pinch of salt
- some olive oil
Preparation time: 3h (with pizza dough).
Weight: tricky (think of the dough).
When you make the dough, flatten it to a thickness of 5mm with a thicker rim. Put all the ingredients in the middle and bake 15 minutes at 270 degrees Celsius.
Weight: tricky (think of the dough).
When you make the dough, flatten it to a thickness of 5mm with a thicker rim. Put all the ingredients in the middle and bake 15 minutes at 270 degrees Celsius.
Нема коментара:
Постави коментар