Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

среда, 11. јул 2012.

Pica sa sardinama i inćunima



























Za dve pice kao što je ova na slici potrebno:


  • 500 grama belog brašna
  • oko 110 ml vode (ovaj odnos mi garantuje da nema lepljenja za ruke ili posudu i nema potrebe za dodavanjem brašna ili vode, to je jedna do vrha puna kafanska čaša od 1dl)
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • dve kašike maslinovog ulja
  • pola kockice kvasca


Za na picu:


  • konzerva sardina
  • konzervica inćuna (na slici se ne vide jer sjajno idu uz pivo pa su otišli pre stavljanja na picu, ali ostaje - pica sa sardinama i inćunima)
  • biljni kačkavalj, oko 100g seckan na kockice
  • jedan crveni luk, seckan na kolutove
  • jedna zelena paprika, seckana na kolutove
  • kašika kapra
  • manji paradajz, seckan na kockice, bez semenki
  • dve kašike paradajz-pirea ili kečapa
  • malo maslinovog ulja
  • sveže samleven zeleni biber
  • sveže samleven jalapeno čili
  • prstohvat morske soli
  • malo maslinovog ulja


Vrema pripreme: oko 1h i 15min (priprema i pečenje).
Težina: lako, ako ste već mesli testo ili pogodite pravi odnos brašna i vode; inače može da se lepi, lepi... da nervira...

Voda da bude mlaka. Dodati kašičicu šećera, dve kašike maslinovog ulja i razmutiti pola kockice kvasca. Brašno izmešati sa kašičicom soli. Neka kvasac stoji 10-ak minuta, pa umesite testo. Podelite ga na dva dela i ostavite da stoji 40 minuta. Za to vreme zagrejete rernu na maksimum i spremite sve ostale sastojke. 

Nije ni ovo loše ali sada testo radim malo drugačije - knjiški:

http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/pizza-no1-kako-napraviti-testo-za-picu.html


Razvučete testo u krug. Da bude debelo oko 5 mm. Stavite u tepsiju koju ste prethodno posuli brašnom. Namazati testo paradajz-pireom. Staviti ostale sastojke. Poprskati sa malo maslinovog ulja. Peći 15-ak minuta.


Sardines & Anchovies  Pizza

You will need



  • pizza dough (How to make pizza dough? Here is the original recipe from the Italian author Vincenzo Buonassis) - http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/pizza-no1-kako-napraviti-testo-za-picu.html
  • can of sardines
  • 8-10 anchovy
  • cheese, about 100g chopped into cubes (I used a cheese made from vegetable oils - an imitation of the cheese.)
  • one onion, chopped into rings
  • one green pepper, cut into rings
  • tablespoon capers
  • small tomato, chopped into cubes seedless
  • two tablespoons of tomato puree or ketchup
  • some olive oil
  • freshly ground green pepper
  • freshly ground jalapeno chili
  • pinch of salt
  • some olive oil
Preparation time: 3h (with pizza dough).
Weight: tricky (think of the dough).

When you make the dough, flatten it to a thickness of 5mm with a thicker rim. Put all the ingredients in the middle and bake 15 minutes at 270 degrees Celsius.








Нема коментара:

Постави коментар