четвртак, 19. јул 2012.

"Belice" sa Vlasine

























Za dve osobe potrebno:
  • jedan tanjir "belica" - sitne bele ribe, očišćene i posoljene
  • jedan tanjir "žutajki" - poznatih i kao "sunčanice", očišćene i posoljene
  • tri kašike kukuruznog brašna
  • tri kašike belog pšeničnog brašna
  • kašičica slatke aleve paprike
  • kašičica biljnog začina
  • prstohvat bibera

Preliv za "žutajke":
  • sitno seckan svež peršun, jedna šaka
  • dva čena krupnije seckanog belog luka
  • dve kašike maslinovog ulja
  • dve kašike belog vinskog sirćeta
  • sveže samleven zeleni biber


Preko "belica":

  • jedan paradajz (uklonjene semenke i naseckan na kockice)
  • dva čena belog luka, krupnije seckana
  • dve kašike maslinovog ulja
  • dve kašike limunovog soka
  • jedna kašika "iglica" ruzmarina
  • prstohvat sveže samlevenog belog bibera

Vreme pripreme: 20-ak minuta.
Težina: lako.




Prethodno napecati "belice" i "žutajke". I jedne i druge grizu u plićaku. Pa, kad neće ništa krupnije... Totalna osveta...


Izmešati kukuruzno brašno, pšenično brašno, alevu papriku, biljni začin i biber. Ribe uvaljati u ovu smešu i ispržiti u tiganju sa dosta ulja. 

Izmešati gore pomenute sastojke, pa preliti gotove ribe.

Hladno pivo!

Нема коментара:

Постави коментар