Za dve osobe potrebno:
- jedan tanjir "belica" - sitne bele ribe, očišćene i posoljene
- jedan tanjir "žutajki" - poznatih i kao "sunčanice", očišćene i posoljene
- tri kašike kukuruznog brašna
- tri kašike belog pšeničnog brašna
- kašičica slatke aleve paprike
- kašičica biljnog začina
- prstohvat bibera
Preliv za "žutajke":
- sitno seckan svež peršun, jedna šaka
- dva čena krupnije seckanog belog luka
- dve kašike maslinovog ulja
- dve kašike belog vinskog sirćeta
- sveže samleven zeleni biber
Preko "belica":
- jedan paradajz (uklonjene semenke i naseckan na kockice)
- dva čena belog luka, krupnije seckana
- dve kašike maslinovog ulja
- dve kašike limunovog soka
- jedna kašika "iglica" ruzmarina
- prstohvat sveže samlevenog belog bibera
Vreme pripreme: 20-ak minuta.
Težina: lako.
Prethodno napecati "belice" i "žutajke". I jedne i druge grizu u plićaku. Pa, kad neće ništa krupnije... Totalna osveta...
Izmešati kukuruzno brašno, pšenično brašno, alevu papriku, biljni začin i biber. Ribe uvaljati u ovu smešu i ispržiti u tiganju sa dosta ulja.
Izmešati gore pomenute sastojke, pa preliti gotove ribe.
Hladno pivo!
Нема коментара:
Постави коментар