уторак, 18. децембар 2012.

Vafl


























Ili vafle, ili vafli... Ma, galete. Za osam ovih velikih:

  • kesica kvasca
  • 100-ak grama šećera
  • 250 ml mleka
  • 350-400 grama brašna
  • 4 jajeta
  • prstohvat soli
  • kora od jednog limuna (sitno narendana i to samo površinski, žuti deo)
  • 150 grama maslaca


Vreme pripreme: oko 2 sata (spremaju se brzo ali testu treba vremena da poraste).
Težina: srednje-teško.

Izmešamo kvasac, jednu kašiki šećera i 5-6 kašika mleka, pa ostavimo 15 minuta. U pogodnu činiju stavimo brašno, dodamo jaja, so, limunovu koru i prethodno rastopljen maslac. Dodamo zagrejano mleko i prethodno pripremljen kvasac. Dobro promešamo i ostavimo 1 sat da naraste. Peći u onom tosteru za galete. Malo ga prethodno premažite maslacem i kutlačom sipate testo.

Nama su ispali nekako mekani. To i nije loše jer mogu da se saviju kao palačinke. Pa ih možemo poslužiti sa bilo čime u sredini. Ja sam se odlučio za bananu, krupno naseckan pečeni lešnik i malo cimeta. Može i sa višnjom. Ili recimo, sa malo ređe skuvanim pudingom od vanile i listićima badema. Ili...




By Brankica Mladenović









Нема коментара:

Постави коментар