Za dve osobe potrebno:
- 300 grama pilećeg filea
- 2-3 kašike ulja
- so, biber i biljni začin po ukusu
Za kari sos:
- 20-ak grama maslaca
- 2 kašičice karija (krupnije mlevenih sastojaka)
- so i biber po ukusu
- kašičica gustina razmućena u 100 ml vode (još bolje pilećeg bujona)
Vreme pripreme: 30-ak minuta.
Pileći file iseckati na kockice. So, biber, malo biljnog začina. Nanizati na ražnjić. Premazati sa malu ulja. Peći na tiganju 15-20 minuta. Da porumene sa svih strana .
Kad završite sa ražnjićima izvadite ih iz tiganja a u isti dodajte malo maslaca. Na rastopljenom maslacu 2 minuta pržite 2 kašičice karija. Zatim dodati oko 150 ml pilećeg bujona, sa razmućenom kašičicom gustina. Posoliti, pobiberiti. Dobro mešajte dok sos lagano uvri do željene gustine.
Poslužite uz pirinač u kiji ste pred kraj kuvanja dodali šaku suvog grožđa.
Kad završite sa ražnjićima izvadite ih iz tiganja a u isti dodajte malo maslaca. Na rastopljenom maslacu 2 minuta pržite 2 kašičice karija. Zatim dodati oko 150 ml pilećeg bujona, sa razmućenom kašičicom gustina. Posoliti, pobiberiti. Dobro mešajte dok sos lagano uvri do željene gustine.
Poslužite uz pirinač u kiji ste pred kraj kuvanja dodali šaku suvog grožđa.
Нема коментара:
Постави коментар