четвртак, 12. јул 2012.

Vegetarijanska pica



























Za testo, da ne bih svaki put kad pravim picu, pisao istu priču, pogledajte picu sa sardinama i inćunima.


Za na picu:

  • jedna zelena paprika, seckana na kolutove
  • glavica crvenog luka, seckana na kolutove
  • pola tikvice, na kockice
  • pola plavog patlidžana, na kockice
  • paradajz, na kockice, bez semenki
  • biljni kačkavalj, oko 150 grama, na kockice
  • šaka graška
  • dva čena belog luka, krupnije seckana
  • dve kašike paradajz-pirea (ili kečapa)
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat sveže samlevenog mešanog bibera
  • prstohvat majčine dušice
  • prstohvat bosiljka
  • dve kašike parmezana (ovo je samo mogučnost, ako ćete posnu picu - preskočite)
  • dve kašike maslinovog ulja
  • malo ruzmarina i par kapi maslinovog ulja, za kraj





Dok seckate sastojke, zagrejte rernu na maksimum. Razvučete testo u krug, stavite ga u tepsiju na koju ste prethodno naneli malo brašna, premažete ga paradajz-pireom, dodate sve preostale sastojke, prelijete maslinovim uljem i pečete 15-ak minuta. Kad izvadite iz rerne ukrasite ruzmarinom i poprskajte sa još malo maslinovog ulja.