Za testo, da ne bih svaki put kad pravim picu, pisao istu priču, pogledajte picu sa sardinama i inćunima.
Za na picu:
- jedna zelena paprika, seckana na kolutove
- glavica crvenog luka, seckana na kolutove
- pola tikvice, na kockice
- pola plavog patlidžana, na kockice
- paradajz, na kockice, bez semenki
- biljni kačkavalj, oko 150 grama, na kockice
- šaka graška
- dva čena belog luka, krupnije seckana
- dve kašike paradajz-pirea (ili kečapa)
- prstohvat morske soli
- prstohvat sveže samlevenog mešanog bibera
- prstohvat majčine dušice
- prstohvat bosiljka
- dve kašike parmezana (ovo je samo mogučnost, ako ćete posnu picu - preskočite)
- dve kašike maslinovog ulja
- malo ruzmarina i par kapi maslinovog ulja, za kraj
Dok seckate sastojke, zagrejte rernu na maksimum. Razvučete testo u krug, stavite ga u tepsiju na koju ste prethodno naneli malo brašna, premažete ga paradajz-pireom, dodate sve preostale sastojke, prelijete maslinovim uljem i pečete 15-ak minuta. Kad izvadite iz rerne ukrasite ruzmarinom i poprskajte sa još malo maslinovog ulja.