Za dve pice kao što je ova na slici potrebno:
- 500 grama belog brašna
 - oko 110 ml vode (ovaj odnos mi garantuje da nema lepljenja za ruke ili posudu i nema potrebe za dodavanjem brašna ili vode, to je jedna do vrha puna kafanska čaša od 1dl)
 - kašičica soli
 - kašičica šećera
 - dve kašike maslinovog ulja
 - pola kockice kvasca
 
Za na picu:
- konzerva sardina
 - konzervica inćuna (na slici se ne vide jer sjajno idu uz pivo pa su otišli pre stavljanja na picu, ali ostaje - pica sa sardinama i inćunima)
 - biljni kačkavalj, oko 100g seckan na kockice
 - jedan crveni luk, seckan na kolutove
 - jedna zelena paprika, seckana na kolutove
 - kašika kapra
 - manji paradajz, seckan na kockice, bez semenki
 - dve kašike paradajz-pirea ili kečapa
 - malo maslinovog ulja
 - sveže samleven zeleni biber
 - sveže samleven jalapeno čili
 - prstohvat morske soli
 - malo maslinovog ulja
 
Vrema pripreme: oko 1h i 15min (priprema i pečenje).
Težina: lako, ako ste već mesli testo ili pogodite pravi odnos brašna i vode; inače može da se lepi, lepi... da nervira...
Voda da bude mlaka. Dodati kašičicu šećera, dve kašike maslinovog ulja i razmutiti pola kockice kvasca. Brašno izmešati sa kašičicom soli. Neka kvasac stoji 10-ak minuta, pa umesite testo. Podelite ga na dva dela i ostavite da stoji 40 minuta. Za to vreme zagrejete rernu na maksimum i spremite sve ostale sastojke. 
Nije ni ovo loše ali sada testo radim malo drugačije - knjiški:
http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/pizza-no1-kako-napraviti-testo-za-picu.html
Nije ni ovo loše ali sada testo radim malo drugačije - knjiški:
http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/pizza-no1-kako-napraviti-testo-za-picu.html
Razvučete testo u krug. Da bude debelo oko 5 mm. Stavite u tepsiju koju ste prethodno posuli brašnom. Namazati testo paradajz-pireom. Staviti ostale sastojke. Poprskati sa malo maslinovog ulja. Peći 15-ak minuta.
Sardines & Anchovies Pizza
You will need
Sardines & Anchovies Pizza
You will need
- pizza dough (How to make pizza dough? Here is the original recipe from the Italian author Vincenzo Buonassis) - http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/pizza-no1-kako-napraviti-testo-za-picu.html
 - can of sardines
 - 8-10 anchovy
 - cheese, about 100g chopped into cubes (I used a cheese made from vegetable oils - an imitation of the cheese.)
 - one onion, chopped into rings
 - one green pepper, cut into rings
 - tablespoon capers
 - small tomato, chopped into cubes seedless
 - two tablespoons of tomato puree or ketchup
 - some olive oil
 - freshly ground green pepper
 - freshly ground jalapeno chili
 - pinch of salt
 - some olive oil
 
Preparation time: 3h (with pizza dough).
Weight: tricky (think of the dough).
When you make the dough, flatten it to a thickness of 5mm with a thicker rim. Put all the ingredients in the middle and bake 15 minutes at 270 degrees Celsius.
Weight: tricky (think of the dough).
When you make the dough, flatten it to a thickness of 5mm with a thicker rim. Put all the ingredients in the middle and bake 15 minutes at 270 degrees Celsius.
