Jedan jednostavan ručak. Za četiri osobe:
- četiri lepe svinjske kremenadle, od vrata
- 500 grama krompira
- 500 grama slatkog krompira - batat
- malo rukole
- jedan limun
- maslinovo ulje
- gotova smesa začina za svinjetinu sa kesom za pečenje u rerni
Vreme pripreme: 1 sat.
Težina: lako.
Krompir i slatki krompir oljuštimo i naseckamo na kockice.
Kockice krompira i kremenadle ubacimo u kesu. Dodamo začin i lepo izmešamo, da začin dobro obloži sve sastojke. Dodamo i koju kap maslinovog ulja. Zavežemo kesu, stavimo je u tepsiju i pečemo u rerni na 200 stepeni C, oko sat vremena. Kesa se može odozgo nožem izbušiti na 2-3 mesta.
Rukolu začinimo limunovim sokom, maslinovim uljem i narendanom korom od limuna. Poslužimo uz meso.
Ovo definitivno nije u kategoriji najoriginalnijih recepata. Ali je bar jednostavan i ukusan.
Sutra kupujem novo osvetljenje za svoje fotografije. Neće više biti ovog svetlucanja i presijavanja.
Sutra kupujem novo osvetljenje za svoje fotografije. Neće više biti ovog svetlucanja i presijavanja.