Kad kupujete jagnje vidite da u njemu budu i sve iznutrice. Ima sjajnih recepata sa jagnjećim iznutricama (Na ovom blogu - jagnjeća čorbica i jagnjeća crevca sa mladim lukom, koja sam nazvao "prvomajski uranak". A uskoro i sarmaluk ili jagnjeće sarmice... Za recept sa slike potrebno:
- jagnjeća džigerica
- skrama (trbušna maramica, što bi doktori rekli - peritoneum)
- malo soli i bibera
- malo ulja
Za prilog:
- mlad brokoli (Ustvari ovo što sam kupio je više lišče brokolija, a samo po neki cvet u začetku. Sjajno.)
- dva - tri čena belog luka
- maslinovo ulje
- sok od pola limete ili limuna
- so
Vreme pripreme: 30-ak minuta.
Težina: lako.
Džigericu isečete na lepe parčiće debele oko 1 cm. Svako parče umotate u skramu. Pečete na tiganju sa malo ulja (Pre par meseci smo isto jelo spremali na Vlasini, na roštilju, na ćumur. Džigerica je u sredini ostala malo krvava - savršeno). Inače, preporučujem da se ne peče predugo. Srednja temperatura ("dvojka") po 10-ak minuta sa obe strane. Da lepo porumeni. Kad ispečemo jednu stranu, okrenemo i tek onda posolimo i pobiberimo.
Lišće brokolija sam skuvao na pari (15-ak minuta), zajedno sa krupno seckanim belim lukom. Onda sam ga malo posolio i prelio maslinovim uljem i sokom od limete.