недеља, 4. август 2013.

Pileći štapići


























Čini mi se da se ponavljam. Ali, ne oni prethodni su bili sa kuminom i služio sam ih uz slatko-ljuti sos. Neka istočnjačka varijanta. Ovi su naši. Domaći. Trećina je sa susamom, trećina sa kimom i trećina sa ljutom alevom paprikom. 

Po osobi:

  • oko 200 grama pilećeg filea, isečenog na duguljaste parčiće
  • jedno umućeno belance (To će vam biti dovoljno za recimo 600 grama piletine.)
  • malo soli i bibera
  • malo kima
  • malo susama
  • malo ljute aleve paprike
  • ulje za prženje


Vreme pripreme: oko 20 minuta.
Težina: lako.

Mogu se spremati u tiganju. Ja sam koristio fritezu, što savršeno olakšava posao. Posoljenu i pobiberenu piletinu, u većoj činiji dobro izmešam sa belancetom. Vadim trake na dasku za seckanje i posipam ih susamom (kimom i alevom paprikom). Pa ih tako duguljaste lepo poređam u rešetku od friteze. Onda ih spustim, zatvorim fritezu i pržim 5 minuta. Sve sam završio u tri ture. Još 5 minuta sam pržio, na tanke kolutove naseckan krompir, za domaći čips. 

Dva 'ladna piva i odoh na terasu.




Chicken sticks

Per person:


  • 200 grams chicken fillet, cut into oblong pieces
  • one scrambled egg white (This will be enough for, say 600 grams of chicken.)
  • salt and pepper
  • teaspoon caraway
  • teaspoon sesame
  • teaspoon hot paprika
  • oil for frying



Preparation time: 20 minutes.
Weight: easy.

I used the deep fryer, which makes this job perfectly easy. Season chicken sticks with salt and pepper. Add mixed egg white. Sprinkle one third  of chicken sticks with sesame seeds, one third with caraway and the last third with hot paprika.  Fry for 5 minutes. I've completed this in three tours. I tuck 5 more minutes to fry homemade potato chips.