уторак, 8. јануар 2013.

Salata sa tunjevinom




























Tuna salad. Ili je ovo sendvič sa tunjevinom?
Šta god, potrebno je:


  • konzerva tunjevine (Ako hoćete stvarno zdravu i ukusnu salatu,  uzmite konzervu tune na kojoj piše - komadi tune u salamuri. Najskuplju. Nikako onu u ulju. Nikako-nikako one sitne otpatke u moru ulja. To će vam dati mogućnost da sami začinite salatu devičanskim maslinovim uljem.)
  • konzerva ovog braon pasulja, poznatog kao - kidney bean, ustvri trebaće vam 3-4 kašike
  • 3-4 kisela krastavčića, naseckana na kockice
  • 6-7 zelenih maslina bez koštice, naseckanih na kolutove
  • jedan mladi crni luk, naseckan na kolutove; zeleni deo za dekoraciju
  • sok od pola limuna
  • 3-4 kašike devičanskog maslinovog ulja
  • sveže samleven zeleni biber
  • ja sam samleo i malo jalapeno čilija
  • prstohvat morske soli
  • dobro bi došao i kapar (Imao sam u frižideru ali sam zaboravio)



Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako. 

Nema šta posebno da se napiše, potrebno je samo sjediniti pomenute sastojke. U pogodnoj činiji, preko sveže zelene salate.










Servirati, recimo na velikom tanjiru, na dve kriške kukuruznog hleba. Dodati odozgo još malo mladog crnog luka, malo bibera, morske soli i koju kap maslinovog ulja. 

Svakako probajte i ovo. Zagrejte tortilje (ove koje sam kupio su kukuruzne i greju se 30-ak sekundi u mikrotalasnoj). Polovinu premažite gvakamole sosom. Ovaj koji sam koristio je prokleto ljut. Onda dodajte salatu, presavite i poslužite.






Tuna salad. Or, is this a tuna sandwich? Tuna on toast?
Whatever, you’ll need:

  • can of tuna 
  • can of kidney beans, you'll need 3-4 tablespoons
  • 3-4 pickles, chopped into cubes
  • 6-7 pitted green olives, roughly chopped
  • one green onion, chopped into slices
  • 2-3 tablespoons of lemon juice
  • 3-4 tablespoons virgin olive oil
  • freshly ground green pepper
  • freshly ground jalapeno chili
  • pinch of sea salt



Preparation time: 15 minutes.
Weight: easy.


There is nothing special to write, you just combine the ingredients.

Serve it over a corn bread.

Serve it with guacamole sauce, on tortilla.